Doorgaan naar hoofdcontent

Voorjaarswandeling

Prachtig weer vandaag en we hadden gasten in de gîte die ook erg van wandelen houden dus trokken we er met ons vieren op uit. We stonden er verbaasd van wat er al in de bermen bloeit, zoveel kleur. De vergezichten op deze wandeling die we wel vaker maken zijn prachtig en de paadjes onder de bomen met die grote bemoste stenen geven een mysterieuse sfeer.
Het viel ons op dat er ontzettend veel judaspenning staat dit jaar, bermen vol met die paarse bloemen. Zo 'n tafeltje met dat typische Franse zeiltje, daar word ik nou helemaal gelukkig van. Wat minder leuk is de gewoonte van de Fransen om hun afgedankte landbouwmateriaal ergens te parkeren en dan maar te vergeten.


De tuin van Maghi in Gluiras is nog steeds even mooi en we hebben weer bewonderend over de muur gekeken. Wat een werk steekt daar in, kijk alleen maar naar al die buxusbollen. Voldaan kwamen we thuis, we hadden een heerlijke dag.Reacties

Sjoerd zei…
Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Ik vind dat schitterend die verroeste gevallen daar.
Ageeth Mooij zei…
Ik hou van die vergane glorie! Stel je voor dat jij tulpenbollen in de trekker stopt :-)
Bertiebo zei…
Ik vind het ook mooi? Oud en roestig...
Lida zei…
Tja, wij Nederlanders zijn wel een heel net volkje wat dat betreft.
Wij zagen eens een auto uit de jaren '30 midden in zo'n soort terrein zoals op foto 3, ingeklemd tussen bomen staan. Volkomen verroest, en een hele dikke boom die er dwars doorheen groeide. Typisch Frankrijk vonden wij. En niemand die er last van had.

Onliemie zei…
Weer een heleboel bewijzen van hoe mooi de Ardèche wel niet is... ja de rommel en nonchalance van de Fransen is ons vreemd... alhoewel... als je hier meer naar het zuiden gaat... bij de Walen kom je op dat vlak al een heel stuk in de buurt! :-)
Inge zei…
Grappig, zo'n oude verroeste tractor. Ik hoop wel dat ze de diesel en olie eruit hebben gehaald voordat de diverse tanks doorroesten ....
Mooie tuin, geweldig die buxusbollen
Dat zie je in Denemarken en Zweden ook best wel regelmatig. Als er een nieuwe machine wordt aangeschaft, wordt de oude gewoon achter de schuur gezet. Soms staan er meerdere.
Ik vind het ook wel weer wat hebben.
Marthy zei…
Het is maar goed dat je de overige rotzooi die daar lag niet gezien hebt, Sjoerd,
Marthy zei…
Ik heb dit gecharmeerd gefotografeerd en dan vind ik het zelf ook leuk. Maar als dit samen met nog een hele berg narigheid net buiten een mooi dorpje in de kant ligt.....
Marthy zei…
Ik zag dat een stukje verderop in onze vallei dat iemand deze winter drie oude auto's in een veldje gereden heeft en die zullen daar wel tot in de eeuwigheid blijven staan. Ik heb er geen last van maar leuk vind ik het niet.
Marthy zei…
Ja, wij hebben gewandeld door Wallonië Kris en die kunnen er ook wat van.
Marthy zei…
Ik moest lachen om jouw opmerking over die diesel en olie;-) Die tuin is zo mooi, Inge, ik wou dat je hem in het echt kon zien. En de liggeng met een uitzicht, geweldig.
Marthy zei…
Achter een schuur staan er hier ook veel, heb ik geen problemen mee. En één zo'n machine heeft nog wel een bepaalde schoonheid, maar de rest er omheen.....
Ageeth Mooij zei…
Ik stel me zo voor dat het dan regelmatig een bron van ergernis is en dat herken ik.
Marthy zei…
We zijn hier in de loop der jaren tijdens wandelingen zoveel narigheid tegengekomen zoals oude koekasten, accu's en noem maar op verder, echt meer dan verschrikkelijk. Gelukkig wordt het de laatste jaren wat minder, Ageeth, begint het bij de Fransen ook door te dringen dat ze zuinig moeten zijn met moeder Aarde.
Lida zei…
Ja, ik kan mij goed voorstellen dat je dat niet leuk vindt. Wij hebben tegenwoordig op verschillende plekken in de wijk van die ondergrondse containers waar je glas en oud papier in kan gooien. Hartstikke makkelijk, maar wat doen sommige mensen.... Die zetten hun grof vuil er naast. Vreselijk!!! Altijd een rotzooitje op de hoek van onze straat!
Annelies zei…
En wat een heerlijk wandelweer was het gisteren hè! Wij hadden vrienden uit Nederland op bezoek en zijn er ook opuit getrokken: rugzak mee, water, een stuk stokbrood en worst en alleen maar genieten van alles om je heen!
Mirjam zei…
Super mooie wandeling moet dat geweest zijn. Ik kan me zo voorstellen dat je om de paar minuten even stil moet staan om het allemaal beter te bekijken, of om een foto te maken.
En ik geniet zo lekker even mee.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
De gasten waar we mee wandelden vonden onze Ardèche prachtig, Annelies. Staat er bij jullie ook al zoveel in bloei? Hier hele velden paardenbloemen bijvoorbeeld en de brem kleurt a; goed.
Marthy zei…
Hihi, ik kom altijd met veel te veel foto's thuis na zo'n dag, Mirjam en dan moet ik gaan schiften wat soms niet meevalt.
Dat is daar duidelijk puur genieten!