Lading

We waren onderweg naar Nederland vandaag. De auto moet gekeurd worden en dan maak ik van de gelegenheid gebruik om even naar mijn eigen kapster te gaan en ook even naar Suze, mijn masseuse voor een onderhoudsbeurtje. Er komt een kleinkind logeren en verder staat er nog het een en ander in de agenda. En natuurlijk, zoals gewoonlijk slepen we weer van alles mee. Ook in Nederland hebben wij een houtkachel maar het hout is op. En in Frankrijk hebben we hout teveel. Mart wil ruimte in zijn houthok want hij heeft nog een partij oude balken liggen die klein gezaagd moeten worden en het stookhout wat dat oplevert moet weer in dat hok. Hier was hij pas halverwege met laden! Verder stonden er nog een paar grote tuinplanten opgekuild in de moestuin. Onze schoondochter in Stolwijk houdt ook van tuinieren en heeft sinds verleden jaar zo ongeveer een half voetbalveld achter het huis waar wat mee gedaan moet worden. Dus gaan we haar met de inhoud van de kruiwagen blij maken. Ik weet niet wat dat moet gaan worden als wij een andere auto kopen, want de volgende wordt echt geen VW transporter meer. Hoe krijgen we dan alles mee heen en terug? Nou ja, we hebben altijd de aanhanger nog.


Reacties

Annelies zei…
Een hele fijne tijd gewenst in Nederland!
Ik ben benieuwd wat jullie vanuit Nederland weer mee terug slepen naar Frankrijk. Wij nemen ons altijd voor om zo leeg mogelijk te rijden maar vergeet het maar, hoor. Zowel op de heen- als de terugreis zit de auto helemaal vol! Veel groeten voor jullie.
Inge zei…
Goede organisatie :-) Mijn middelste droomt van een VW transporter, hij struint iedere keer weer het internet af, maar die dingen zijn prijzig
Marthy zei…
Er gaat weer heel wat mee terug uit Nederland, Annelies, waarvan het belangrijkste planten zijn om bakken mee te vullen, éénjarigen dus.
Marthy zei…
Toen we hem kochten, nieuw, twaalf jaar geleden, hikte ik al tegen de prijs, Inge. Het is een diesel en we hopen er nog een paar jaar mee te rijden. Ieder jaar is nu winst.
Muggenbeet zei…
een gemak zo'n busje. Wij hebben dit jaar ook een 'busje' weg moeten doen (afgekeurd en te veel kosten) en doen het nu met een opel astra. 't Is die ruimte die we missen al is het minder verbruik aardig meegenomen.
Marthy zei…
We zullen de bus zeker gaan missen, Ludo, als hij straks 'op' is, want er komt dan echt een kleinere auto.
Vlimbouter zei…
Wij rijden ook nog steeds met een busje. Oorspronkelijk om 4 kinderen op een gemakkelijke manier te transporteren. We zijn nu aan ons tweede busje toe en de kinderen zijn ondertussen volwassen. Oudste zoon leent het uit voor de skivakantie met vrienden. Vrienden weten ons altijd wonen als er iets verhuisd moet worden. Maar ons busje is ondertussen ook 10 jaar oud. Onze volgende auto wordt zeker een personenwagen. Maar wij zullen het busje missen...
Emie zei…
Staan die planten even gestald in een kruiwagen? Over handige vervoermiddelen gesproken! Veel plezier in NL
Marthy zei…
Wij kochten de bus toen we de fietsenzaak nog hadden en tijdens de grote verbouwing van de Franse huizen is hij ook ontzettend van pas gekomen.
Marthy zei…
Bij ons wordt alles beneden uit de tuin naar boven, waar de auto staat, vervoerd met een kruiwagen, Emie. Ook die kruiwagen kunnen we niet missen.
Mirjam zei…
Tja, dat wordt dan in de toekomst veel meer met een aanhanger rijden. Zal even wennen zijn, maar daar kan ook wel weer lekker veel in natuurlijk. Heerlijk die planten voor je schoondochter. En al dat hout voor de kachel, wat heerlijk...
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Dat hout ligt al keurig naast het huis onder een zeil, Mirjam. Gaan we deze winter weer plezier van hebben.