Doorgaan naar hoofdcontent

Snail mail

En weer vonden we tussen de reclamefolders een hele leuke envelop. Zo leuk dat ik hem nog even ongeopend liet liggen om het genieten nog wat uit te smeren. Hij kwam van Ageeth van de blog 'Ogenzalf' en ik kan jullie vertellen dat de inhoud van haar envelop inderdaad zalf voor de ogen is. Kijk eens mee, daar wordt een mens toch helemaal vrolijk van. Die leuke kaarten hangen inmiddels op mijn koelkast, tussen de foto's van mijn kleinkinderen. Ageeth, als ik een kopje thee ga zetten van dit theezakje ga ik vast heel sterk aan je denken, het kan niet anders of je moet dit voelen.

Dat poesiëplaatje met dat boeket rozen vind ik zo mooi. In Nederland heb ik nog een oud sigarendoosje vol met dat soort plaatjes. Ageeth, wat lief, wat attent van je. Jij maakte me helemaal blij. Jouw schatten liggen hier nog steeds op tafel, ik kan het nog niet wegruimen. Ik heb eens wat terug gelezen op jouw blog en het blijkt dat jij een liefhebster bent van het versturen van dit soort post. Inmiddels ben ik er ook achter dat die post 'snail mail' heet. Wat is snail mail nou precies? Het is niets minder dan ouderwetse post! Snail mail is de Engelse vertaling van slakkenpost (omdat post veel langzamer is dan e-mail en social media). Tegenwoordig is er een leuk trend met dezelfde naam. Het is ook ongeveer hetzelfde, alleen mag je hierbij alles versieren en leuke kadootjes erbij doen. Deze kunnen handgemaakt, van de kringloop, gekocht of vintage zijn. Wat jij denkt dat je ontvanger leuk zal vinden. Deze laatste informatie heb ik van internet. Ik ben door de post van Ageeth zo enthousiast geraakt dat ik heb besloten om ook eens snail mail te gaan versturen. Niet zo makkelijk voor mij want ik ben niet creatief en ik zit in een omgeving waarvan ik echt niet weet wat waar te halen. Maar ik hou van  uitdagingen dus ik ga proberen wat leuks bij elkaar te scharrelen. Ik begin voorzichtig met twee mensen, Ageeth en Toos. Wil jij je adres nog even mailen Toos, naar: mmberends@hotmail.nl


Reacties

Inge zei…
Ik zie het steeds vaker voorbijkomen, wellicht moet ik ook maar eens overstag :-)
Ineke zei…
Nooit van gehoord maar wat een lief gebaar.
KnutzEls zei…
Niks leukers dan zo'n verrassingspost vinden. Lief van Ageeth.
Marthy zei…
Dat gaat leuk worden, Inge;-)
Marthy zei…
Ga maar eens googlen, Ien. Juist jij zou heel geschikt zijn om snail mail te versturen met je mooie zelfgemaakte kaarten. Ik wacht wel af, hihi.
Marthy zei…
Ageeth blijkt al heel wat leuke post te hebben verstuurd, wat een lieverd hè.
Sjoerd zei…
Ha, een leuk idee eigenlijk... Je kunt ook wat zaadjes uit te tuin verzamelen en die versturen.
Wat een onverwacht cadeau in je brievenbus! Om jaloers op te worden maar dat zit gelukkig niet in mijn aard. Heel attent van Ageeth.
Lieve groet
In de weer zei…
Mooie verrassing van Ageeth. Fijn hè en gezelliger dan alleen reclamefolders in je brievenbus.
Jeanne zei…
Ja, ik ben ook al enthousiast geraakt en zit bij tijd en wijle al wat te knutselen. Het is zo'n leuk gebaar!
Marthy zei…
Goed idee, Sjoerd.
Bertiebo zei…
Ja dat is hartstikke lief van Ageeth. En ze heeft succes bovendien, het wordt al echt een estafette, wat ze hoopte!
Marthy zei…
Niets leuker dan zoiets te vinden tussen de folders van de bouw- en superamrkten, Kakel.
Marthy zei…
Ja Toos, jij en Ageeth hebben mijn brievenbus doen zingen.
Marthy zei…
Oh gut, moet ik ook gaan knutselen, Jeanne. Waar haal ik de inspiratie vandaan???
Marthy zei…
Het werkt inderdaad aanstekelijk, Bertie, als ik de reacties zo lees. Goed voorbeeld doet goed volgen, alhoewel ik betwijfel of ik het niveau van Ageeth ga halen.
Onliemie zei…
Leuke verrassing... snail mail heb ik ook via het bloggen ontdekt... leuk hé en altijd spannend om te zien wat voor moois er allemaal verstuurd wordt! Geniet er van...
Ageeth Mooij zei…
Ik vind het elke keer weer bijzonder hoe iets ogenschijnlijk onbetekenends, zoveel met mij doet. Een (mooie) envelop in de brievenbus vinden, de voorpret van het wachten met openen en dan kleine tekens van aandacht vinden. Een mooie kaart, wat stickers, een theezakje, het kan van alles zijn. Gisteren was er een mooie kaart van een blogvriendin, omdat ze aan mij moest denken toen ze hem in de winkel zag.
Geweldig, dat jij ook 'besmet' bent!
Wieneke zei…
Ik zie dit als een soort protest tegen de vervlakking en de verplatting van de samenleving. Maar wel een heel leuk en lief protest. Dat wildvreemden eens spontaan wat leuks voor elkaar doen, is hartverwarmend. Het gaat niet om het grote in het leven. Vaak baal ik zo van al die grote woorden, die toch niks betekenen. Het zijn nog altijd de kleine vriendelijke dingen die het doen. Als je zaadjes verstuurt is het misschien een idee om er een gedroogd bloemetje van de betreffende plant bij te doen? Of een beschrijving.
Marthy zei…
Ik hou ervan om een cadeautje met zorg uit te kiezen voor iemand, dus ik denk dat ik dit heel leuk ga vinden, Kris.
Marthy zei…
Ageeth, ik heb nu al voorpret met het bedenken van wat ik zou kunnen gaan versturen en ik loop door mijn huis spulletjes op te scharrelen.
Marthy zei…
Wieneke, ik heb altijd geweigerd om email felicitatiekaarten te versturen, zo onpersoonlijk. Ik druk foto's af en die plak ik op mooie gekleurde kaarten en in dezelfde kleur envelop worden ze verstuurd, ook vanuit Frankrijk. Leuk om te doen en het wordt gewaardeerd.
Vlimbouter zei…
Wat leuk voor jou. Geniet ervan!
Snail mail ... ik heb het ook al voorbij zien komen in blogland. Lijkt me heel leuk. Ik wacht nog op de nodige inspiratie om me er ook aan te wagen. Ik ben niet zo heel creatief op knip-en-plak-gebied, dus ik zoek nog mijn weg ...
Marthy zei…
Oh, gelukkig nog iemand die niet zo creatief is. Af en toe denk ik dat blogland alleen maar bestaat uit creatievelingen. Maar wie A zegt moet ook B zeggen, dus ik ga nu die weg zoeken, hihi.
Lief zeg!! Wie weet hoe dit balletje nog verder gaat rollen ;o)
Marthy zei…
Volgens mij is het al aan het rollen, Stephanie.
Vera zei…
Ik verstuur mijn adres wel via de e-mail. Dan ga ik met een skakkengang naar de brievenbus! Ik kan niet wachten
Marthy zei…
Je was nog niet uitgenodigd;-) Maar omdat je zo'n lekker gek mens bent mag je jouw adres opsturen, vooruit.