De voorbereidingen voor de officiële in gebruik neming van onze gerestaureerde broodoven begonnen gistermiddag al met het opstoken van de oven. Het duurt wel 24 uur om hem goed op temperatuur te krijgen. Mart en Patrice haalden nog even de bank die we ooit van de gemeente hebben gekregen op van de parkeerplaats. Hij stond daar op een idiote plaats en we hebben besloten om hem op dit pad bij de broodoven te zetten. Je hebt dan een prachtig uitzicht als je daar lekker zit.
Vanaf half twaalf waren de mensen uitgenodigd maar we hadden totaal geen idee hoeveel er zouden komen. Er stonden in ieder geval genoeg pizza's en taarten te wachten om in de oven te gaan, allemaal door onszelf gemaakt. Als aperitief schonken we een kir ardéchois, dat is witte wijn met een scheut kastanjelikeur. Natuurlijk was er ook niet alcoholisch, de appelsap van Patrice en Silvy, geperst van de appels uit hun grote boomgaard die onder ons huis ligt.
Patrice is zijn beroep misgelopten, hij is een prima pizzabakker, de een na de ander kwam perfect uit de oven. Ik kreeg een complimentje van mijn buurvrouwen over mijn mooie deeg waarna ik heb verklapt dat ik Italiaans meel gebruikt, speciaal voor pizza's. Ik zal jullie even voorstellen aan mijn mede dorpsbewoners. Op de onderste foto staat naast Patrice Florence. Zij en haar man Jean Pierre zijn van origine Frans maar wonen in Zwitserland en hebben ook al weer heel wat jaartjes een vakantiehuis in ons gehucht. De man links achter Florence is een zoon van de oude monsieur Valette die nu in een bejaardentehuis in Privas verblijft. Ik heb nog veel meer te vertellen maar daar ga ik morgen mee verder.
Vanaf half twaalf waren de mensen uitgenodigd maar we hadden totaal geen idee hoeveel er zouden komen. Er stonden in ieder geval genoeg pizza's en taarten te wachten om in de oven te gaan, allemaal door onszelf gemaakt. Als aperitief schonken we een kir ardéchois, dat is witte wijn met een scheut kastanjelikeur. Natuurlijk was er ook niet alcoholisch, de appelsap van Patrice en Silvy, geperst van de appels uit hun grote boomgaard die onder ons huis ligt.
Patrice is zijn beroep misgelopten, hij is een prima pizzabakker, de een na de ander kwam perfect uit de oven. Ik kreeg een complimentje van mijn buurvrouwen over mijn mooie deeg waarna ik heb verklapt dat ik Italiaans meel gebruikt, speciaal voor pizza's. Ik zal jullie even voorstellen aan mijn mede dorpsbewoners. Op de onderste foto staat naast Patrice Florence. Zij en haar man Jean Pierre zijn van origine Frans maar wonen in Zwitserland en hebben ook al weer heel wat jaartjes een vakantiehuis in ons gehucht. De man links achter Florence is een zoon van de oude monsieur Valette die nu in een bejaardentehuis in Privas verblijft. Ik heb nog veel meer te vertellen maar daar ga ik morgen mee verder.
Reacties
We hebben aan jullie gedacht.
Lieve groet ♥
Als ik zo de foto's bekijk van de prachtige oven en de gerechten en de tevreden gezichten van de bewoners.... nou, dan is het maar weer eens bevestigd.
Liefs,
Mirjam