Een schaap met een mutsje

Het is het eind van de vakantieperiode, de rust keer weer in het dorp. Veel buurtjes zijn naar huis vertrokken en zullen af en toe nog een weekend terug komen. Buurvrouw Jany blijft net zoals wij de hele zomer en ik ga samen met haar Annie beneden bij Le Pounard ophalen om te gaan wandelen. 

Daar liggen paddenstoelen te drogen, cèpes, zoals je bij veel huizen nu kan zien. Iedereen vraagt altijd aan ons of wij ze ook verzamelen en ik leg dan uit dat men dat in Nederland niet doet en wij er daarom helemaal geen verstand van hebben.

 We lopen het rondje Intre, La Pervenche, Le Serret, dat is makkelijk vanuit huis te lopen. Het verveelt nooit, daar zijn we het alle drie over eens.


 Als we het smalle weggetje terug naar ons dorp oplopen komen we vier losgebroken schapen tegen. Ze lopen voor ons uit naar het hek wat Annie voor hen openmaakt. Eigenwijs als ze zijn lopen gaan ze er weer van door, de weg op naar boven. Een van de schapen heeft een mutsje op wat wij wel grappig vinden, waarschijnlijk is het rondom zijn oren ontstoken wat wel meer voorkomt. 

Als we bij Annie in de tuin wat zitten te drinken komt  Francis, een van de schapenboeren langs rijden. We vertellen hem welke richting zijn dieren zijn opgegaan zodat hij ze weer bij de kudde kan brengen die onder ons dorp loopt.

Reacties

 1. Ook hier in Italië zoeken en eten mensen de paddestoelen die ze plukken. En ook wij wagen ons er niet aan. Maar schapen met mutsjes heb ik zelfs hier nog nooit gezien. Koddig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier net over de grens worden ieder najaar paddenstoelen gezocht. Ik durf het ook niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn als kind zo verschrikkelijk bang gemaakt voor het eten van paddenstoelen, dat we het niet aandurven om ze uit de natuur te halen. Dus missen we wel veel, want wie wordt er nou gelukkig van die smakeloze spierwitte champignons in een plastic supermarktbakje? Ik niet in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Fransen, in ieder geval die hier om ons heen, halen nog veel uit de natuur. Ik ben er weleens jaloers op.

   Verwijderen
 4. Onze Franse lerares vertelde dat, wanneer je niet zeker was of je wel of geen giftige paddenstoelen had geplukt, je dat altijd bij de apotheek kon laten controleren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal, Toos. Een goede service van de Franse apotheken want er zijn nog ieder jaar gevallen van vergiftiging door paddenstoelen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.