Voorspellingen

De meteo had een hele dag regen met veel onweer voorspeld en men kreeg gelijk, vanmorgen om half zes brak de donder los met hevige regen en het is tot nu toe, drie uur in de middag, nog niet opgehouden. Het blijft maar rommelen, we hebben het internet al verschillende keren moeten uitschakelen als de buien weer te heftig werden en ook is het nog niet droog geweest. 

De natuur snakte naar die regen, we hebben hier hele warme weken achter de rug. Ja, dat gras van ons is nog redelijk groen maar dat komt omdat de man 's nachts de sproeier wel eens aan zet, onze bron blijft genoeg water geven. 
Niet erg hoor, zo'n dag binnenshuis, er is weer eens wat huishoudelijks gedaan en het gaf me de tijd om op internet uitgebreid te zoeken  naar een leuke wandeling die we morgen willen gaan doen. Dan wordt er weer heerlijk weer voorspeld.

Reacties

 1. Hier regent het (gelukkig) ook.
  Veel plezier morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook een mooi plaatje! Fijne wandeling alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben een flinke bui gehad en er schijnt nog vanalles in de planning te staan. Ik hoop alleen dat de stormachtige rukwinden minder stormachtig gaan worden dan voorspeld

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is het gelukkig allemaal zonderstormachtig gedoe verlopen, inmiddels is het weer droog.

   Verwijderen
 4. Het eerste water is hier ook gevallen. Gelukkig kan ik wel zeggen. Maar er is nog steeds te weinig water overal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, in Nederland is het dus dramatisch. Hier niet hoor, wij hebben tot half juni alleen maar regen gehad en daarom is de natuur hier nog ongewoon groen. De bergen hier bevatten ook veel water, vandaar al die bronnen.

   Verwijderen
 5. Wie had dat ooit gedacht? Hollanders die BLIJ zijn met regen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is de wereld op zijn kop, Els. Nu is het maar de vraag hoe het weertype er in de toekomst uit gaat zien.

   Verwijderen
 6. In Zuid Frankrijk is ht noodweer, hoorde ik op de autoradio. Heerlijk een binnenrommelmaaraandagje! Vooral als het maar één dag duurt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mart leest net op zijn tablet dat het in de Gard noodweer is, dat is het departement onder ons. Hier hebben we om zes uur weer hevige buien gehad maar we hopen dat we het nu gehad hebben.

   Verwijderen
 7. Hier ook een dag flink regen gehad. Wel lekker verfrissend hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat het bij jullie meegevallen is. Lees net op teletekst dat ook de Ardèche erg slecht weer had.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier hebben we gelukkig ook al ettelijke liters hemelwater gekregen en dat was zoals overal hard nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Mart en Marthy,
  Wij zijn geëvacueerd van de camping aan de Cèze. Wij hadden het 's morgens vroeg, wandeling met de hondjes, al door. Het water steeg echt zo onvoorstelbaar snel. De ontruiming was slecht geregeld en totaal onduidelijk voor velen. Eerst drie caravans voor ons met kennissen en vrienden geholpen om te kunnen evacueren. Daarna nog een aantal. Heb een Duis gezin wat was blijven staan gaan waarschuwen. Bleek dat zij totaal niet begrepen hadden wat er moest gebeuren. Aanpakken dus en wel rap. De tenten van vier Nederlanders die aan het Pierewaaien waren gegaan in Avignon afgebroken de Tesla was niet meer te redden stond al tot de wielen in het water en is er uitgesleurd door een vrachtwagentje. Totalloss dus. Tenten, aanhangwagens en caravans voorbij zien drijven. Overnacht op de camperplaats in Méjannes-le-cap. Die, volgens mij, nog nooit zo druk is geweest. Nu weer terug op de camping. Wat een chaos en toestand, maar gelukkig hier géén vermisten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jemig Vera, wat een verhaal, wat een akelige ervaring. Niet leuk om dit in je vakantie mee te maken, ook voor al die andere mensen dit dit mee gemaakt hebben. Jullie hebben je kranig gedragen door iedereen een helpende hand te bieden. Ik hoop dat er nog wat leuke dagen voor jullie komen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.