Wandeling in het dal van de Eyrieux

Had men gisteren wateroverlast in de zuidelijke Ardèche en het département wat daaronder ligt, de Gard, vandaag was het een stralende dag met een temperatuur van zo'n 25 graden. Ideaal wandelweer dus. 
We liepen een route in het Eyrieux dal en al snel na ons vertrekpunt aan de brug van St. Fortunat zagen we aan de overkant van de rivier deze grote oude zijderupsfabriek liggen. Een paar voorbijlopende dames vertelden dat het tegenwoordig een complex met appartementen is.


De eerste kilometers liepen we over het oude spoorwegtracé waar tegenwoordig ook veel gefietst wordt. Er mogen geen auto's rijden dus we liepen lekker ontspannen met prachtige uitzichten op de rivier.


Nog voor de brug namen we een klein weggetje stijgend omhoog naar St. Vincent de Durfort. Het had een lief klein kerkje waarvan de deur openstond dus we namen binnen even een kijkje. Mooi in al zijn eenvoud, van mij hoeft al die pracht en praal niet.Tot onze verrassing had dit kleine plaatsje ook een temple, zo wordt een protestantse kerk genoemd, maar daar zat de deur op slot. Best uitzonderlijk, twee kerken in een dorp, meestal is het of een katholieke kerk of een protestantse. 
Het zal ook niet aan het aantal inwoners liggen  van de gemeente St. Vincent met zijn verschillende hameaus  want dat zijn er maar zo'n 235.

Morgen nog een paar foto's van de rest van de wandeling.

Reacties

 1. Wat fijn dat jullie plannen voor een wandeling ook uitgevoerd konden worden. Kijk nu al uit nar de foto's van morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto van dat industriële gebouw. Het staat er ook zo mooi tegen die berg aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ikzelf vind deze gebouwen ook prachtig en er zijn er heel veel van hier in onze streek. Gelukkig dat de meesten bewaard blijven.

   Verwijderen
 3. Mooi. Zijn daar trouwens geen prehistorische grotten, die bewoond werden? Ik denk dat ik er geweest ben, het komt me allemaal zo bekend voor. Maar ik ben er niet zeker van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grotten genoeg in de Ardèche, Bertie, kijk hier maar eens: https://www.ardechefriends.com/bezienswaardigheden/grotten/

   Verwijderen
 4. Zo'n oud fabriekspand leent zich bijzonder goed voor appartementen. Mooi hoor.
  Ik vind die fietspaden een prima oplossing voor overbodig geworden spoorwegtracés!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben dit tracé naar beide kanten al verschillende malen gefietst en grote stukken er van gewandeld. Het blijft mooi, ook omdat je steeds weer een ander gezicht hebt op de rivier.

   Verwijderen
 5. Mooi die foto's, vooral die fabriek trekt me wel aan trouwens zo'n oud spoorweg traject ziet er ook niet verkeerd uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Wat zeg ik? Prachtig! Gelukkig hadden jullie geen last van het noodweer. Er zouden 18 kajakkers vermist geweest zijn? Grellig onweertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat kerkinterieur vind ik gewoon ontroerend. Dat tafeltje met dat kleedje is zo zoet. Bij die enorme kathedralen met alle pracht en praal en geweldige bouwkunst enz.... denk ik vaak aan die eenvoudige man op zijn ezel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik denk vaak bij het zien van dat grootse wat dat allemaal gekost heeft over de ruggen van de slechts bedeelden op deze aarde.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.