Op drie locaties waaronder natuurlijk ons dorpje werd vandaag de broodoven opgestookt en kon men van alles happen en snappen. Tussen die drie plekken was een wandeling uitgezet zodat de bezoekers van de ene naar de andere oven konden lopen.
In feite begonnen de mannen in ons dorp de oven gisteravond al op te stoken want het duurt wel even voordat zo'n grote oven warm is. Er is ook heel wat hout voor nodig maar dat is niet zo'n probleem, er is altijd wel iemand die dat heeft, in dit geval Rudolph.
Vanmorgen om negen uur was iedereen al druk bezig, ook Mart
die nog even een handig zonnescherm installeerde. Gisteren had hij op die plek
alles gemaaid.
Om een uur of tien begonnen we met bakken, er was al van
alles aangevoerd. De ronde pizza op de tafel hieronder, het werd een pizza
blanche genoemd, was overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een
buurvrouw, die ga ik eerdaags eens maken.
's Morgens hebben Mart en ik geholpen de wandelaars te
ontvangen. De mensen waren allemaal heel enthousiast, over ons dorpje, de mooie
oven en de lekkere hapjes.
En vanmiddag hebben wij samen met de gasten uit onze gîte de wandeling zelf gemaakt, daar vertel ik een andere keer over.
Reacties
Wel eens een witte pizza gemaakt met gorgonzola, peer en honing?