Onderdijk - Enkhuizen 18.5 km


Maandag liepen we onze laatste etappe van het Zuiderzeepad. Bijna rond, op naar Enkhuizen waar we begonnen.

Het was deze dag bijna nog mooier dan de dag ervoor. Alles was wit van de vorst en daarboven een blauw hemel. We begonnen in het mooie natuurgebied waar we zondagmiddag geëindigd waren. 

Er zijn hier verschillende recreatiegebieden langs het water aangelegd en met dit mooie weer liepen er al veel mensen te wandelen.


Af en toe vond ik het jammer dat we toch door moesten lopen, er was zoveel moois te fotograferen.

Bij Andijk gingen we de dijk weer op en die was door de vorst gelukkig goed te lopen. De dijk ging over in een fietspad en na een aantal kilometers zagen we in de verte Enkhuizen liggen. De route maakte nog een ommetje langs het buitengebeuren van het Zuiderzeemuseum. 

Het gaat eind maart weer open maar vanaf de dijk hadden we goed zicht op de mooie oude huisjes.  Het is heel wat jaren geleden dat we daar met onze kinderen waren.

Daar staan we dan, bij het Staverse Poortje in Enkhuizen wat zowel het begin- als het eindpunt was van onze totale route. Een beetje trots zijn we wel. Vanaf november 2016 hebben we 490 kilometer afgelegd op dit Zuiderzeepad, de langste LAW (lange afstands weg) van Nederland en we liepen ook nog eens de Afsluitdijk over, wat toch bijzonder is. 

We lopen deze routes alleen 's winters wat allerlei weersomstandigheden met zich meebrengt maar geloof me, hele dagen regen zijn een zeldzaamheid. Overnachten doen we altijd bij 'Vrienden op de Fiets', deze organisatie heeft een uitgebreid netwerk door heel Nederland.

Het volgende pad wat we gaan lopen is 3 kilometer korter, dat wordt het bekende Pieterpad.
We hopen, voordat we in april weer naar Frankrijk verhuizen er al wat kilometertjes op af te leggen. Altijd weer leuk, zo'n nieuw pad, ik heb er nu al zin in.

Reacties

Emie zei…
Geweldig. Jullie mogen trots zijn op jezelf. En wat een gezelligheid ook, zo met z'n viertjes! Veel wandelplezier gewenst samen.
Sjoerd zei…
Wij hebben mogen genieten van de mooie foto's. Een herhaling op het Pieterpad waard.
Terechte trotse pauwen! (even tekst aanpassen, de eerste regel)
Als jullie het Pieterpad bij ons in de buurt lopen even contact opnemen: zorg ik dat ik de koffie klaar heb :-)
In de weer zei…
Sportievelingen zijn jullie alle vier, succes met het mooie Pieterpad.
miekequilt zei…
Wat een geweldige prestatie. Heerlijk om jullie te kunnen volgen op deze mooie wandelroute.
Marthy zei…
Dat kan nog wel even duren, Inge maar we gaan het vast doen.
Wat fijn dat je het helemaal hebt gehaald. Op naar de volgende, wij genieten weer mee.