Sneeuw in de Ardennen

Vanuit Limburg reden we gisterochtend vroeg door naar de Ardèche om daar een week of twee door te brengen. Het regende toen we vertrokken maar dat ging na Luik in de Ardennen over in sneeuw. 

Gelukkig werd er door alle automobilisten rustig gereden, soms ging het zelfs stapvoets. Er werd veel materieel ingezet om de wegen berijdbaar te houden en we hebben nergens ongelukken gezien.

Wel kwamen vrachtwagens stil te staan. Zeker als ze zwaar geladen zijn kunnen ze op een gegeven moment de hellingen niet meer halen. Als je die wagens dan passeert zie je de wielen staan slippen om grip te krijgen. 

In Luxemburg was het gedaan met de sneeuw, daar konden we stoppen om de tanken en naar de toilet te gaan. Dan koffie met een krentenbol en rijden maar weer.

We waren vroeg genoeg in Privas om nog boodschappen te doen en om half zes stapten we ons huis binnen. Brrr, wat is het daar dan koud. Gauw een elektrische kachel aan, de cv inschakelen en vuur in de houtkachel. Om acht uur hadden we de temperatuur al weer op 21 graden in de huiskamer.

En die elektrische deken op het bed zorgde ervoor dat ik sliep als een roos.

Reacties

Lekker thuis, maar dan anders!
In de weer zei…
Lekker gevoel wanneer je alles weer heerlijk op temperatuur hebt, genoeg eten en drinken ingeslagen hebt, dan goed slapen, nou, dat worden heerlijke weken Marthy.
Marthy zei…
Ja hoor Jeanne, het andere thuis.
Marthy zei…
We gaan weer genieten Toos van onze 'andere' omgeving.
Bertiebo zei…
Heerlijk, geniet er van!
Onliemie zei…
Zalig! Jullie kunnen weer genieten. Maar de autorit in de Ardennen was toch duidelijk geen lachertje.
Ik kan weer uitkijken naar mooie foto's uit de Ardèche!
KnutzEls zei…
Uit e toch thuis. Fiijne tijd!
Emie zei…
Wat een barre tocht zeg en wat zal je blij zijn weer in de Ardeche te zijn. Een beetje snoeien en ruimen, neem ik aan? Succes en veel plezier.
Marthy zei…
Geen lachertje maar iedereen dacht er blijkbaar zo over dus er werd uiterst correct gereden.
Marthy zei…
En de bijkeuken witten;-)
Annelies zei…
Ah, jullie zijn weer gearriveerd!
Je hebt al een voorproefje gehad in de Ardennen, wat sneeuw betreft. Vanavond wordt er voor onze regio ook sneeuw voorspeld! Fijne tijd en à bientôt.
Lekker thuis thuis, geniet!
Sjoerd zei…
Heerlijk vertrouwd als alles weer in goede staat wordt aangetroffen denk ik dan. En weer lekker op temperatuur is een must in deze tijd van het jaar.
huis tjokvol zei…
wel mooi gezicht de sneeuw he,maar de lasten ervan zijn niet leuk.