Doorgaan naar hoofdcontent

Workum - Makkum 17 km

We begonnen onze tweede dag al gelijk met regen en het is op een paar korte momenten na niet meer droog geweest. We hebben alles gehad, regen, natte sneeuw en hagel. Gelukkig hadden we niet zo' n lange dag voor de boeg.

De Gertrudiskerk in het centrum van Workum die we passeerden is wel een aparte, de toren staat er los voor. Na de kerk staat de Waag.

Na Workum achter ons gelaten te hebben namen we een voetspoor door de weilanden en een stuk dijk en kwamen we uit bij het kleine plaatsje Ferwoude waar dit mooie kerkje  stond met boven de toegangsdeur de prachtige gevelsteen op de foto hieronder.Weids en ontzettend mooi is is het Friese land.

Weer verder door de weilanden, nu over betonplaten wat wel prettig lopen was met al die nattigheid. We kwamen uit in een ander gehucht, Allingawier.

Ze staan er een beetje zielig bij, onze twee mannen.  Schoonzus en ik moesten er om lachen en namen maar een fotootje van ze.

De mannen staan voor een kerkje met daarnaast een Museum terrein met gerestaureerde huizen en schuren die laten zien hoe het Friese platteland er rond 1900 uit zag.

Daarna liepen we tussen de buien door naar Makkum waar we al  vroeg in de middag aankwamen. Tijd genoeg om uitgebreid koffie te drinken en op te warmen voordat we ons overnachtingsadres opzochten.

En nu maar hopen dat het morgen beter is want met dit weer de Afsluitdijk op zal geen pretje zijn.

Reacties

Ondanks de regen toch prachtige foto's van dat mooie Friesland.
Ageeth Mooij zei…
Jullie wandelingen leveren prachtige plaatjes op! Die met de boerderij, de blauwe lucht en het groene gras, laat zien dat zelfs januari kleurrijk is.
Sjoerd zei…
Ondanks het weer geven de foto's toch een mooi beeld van de tocht.
miekequilt zei…
Wat ellendig. Sterkte op de Afsluitdijk.
In de weer zei…
Toppers zijn jullie !!!!
Lot zei…
Pfff ik vond de Afsluitdijk al zo lang en saai met de auto.
Sterkte
Marthy zei…
Valt wel mee hoor, Mieke, wij blijven echt lachen, smelten niet.