Doorgaan naar hoofdcontent

Vogels spotten

Ja, ik vertelde het al, mijn zwager Kees, een enthousiast vogelaar heeft tijdens onze zesdaagse wandeltocht in Friesland, langs de Afsluitdijk en in de Wieringermeerpolder heel wat vogels gespot. 

Je zou toch zeggen dat ik zelf ondertussen ook wel wat verstand van vogels zou moeten hebben, ik loop tenslotte al jaren met Kees te wandelen en hoor genoeg namen. Maar het gaat bij mij het ene oor in en het andere uit, er blijft niets hangen. Dus speciaal voor de mensen die dit leuk vinden heeft Kees een lijstje gemaakt met alle vogels die hij heeft gezien. 

250 Kolganzen, 2000 Brandganzen, 6 Roeken, 3 Grote Zaagbekken, 2 Tureluurs, 2 Zeekoeten, 1 Eidereend, 1 Scholekster, 1 Nonnetje, 13 Kleine Zwanen, 400 Tafeleenden, 4 Brilduikers, 2 Toppers, 5 Ringmussen, 2 Slobeenden, 8 Wintertalingen, 12 Pijlstaarten, 12 Kieviten, 2 Koperwieken, 1 Dodaars, 1 Krooneend, 2 IJsvogels, 3 Kleine Rietganzen, 21 Grote Zilverreigers, 8 Kleine Canadese Ganzen. 

Het meest speciaal, dat heb ik even gevraagd, vond hij de zeekoet en daar vond ik een filmpje van.


Reacties

Pippa's Hus zei…
Haha dat zou mij net zo gaan. Vogels kijken, heerlijk maar alles onthouden? Echt niet. ;-)) XX Esther
Bertiebo zei…
Lijkt me leuk als je daar zo van kunt genieten. Dat heb ik helemaal niet. Mijn man wel een beetje
Zoveel soorten, indrukwekkend hoor!
Sjoerd zei…
Zo vergaat dat mij ook, de enige vogel die er in dat opzicht uit springt is de Buizerd, en vraag niet waarom...
Was het ook precies in het -vogel-tel-weekend? Want hij heeft het goed bijgehouden, heerlijk. En ongelooflijk veel, toch?! Of is dit normaal....
MarijkeO zei…
Mooie lijst zegt deze vogelaarster. Het verrijkt je wandelingen zo als je weet wat je hoort en ziet. Je koppelt dat dan met het verhaal over de leefwijze van de vogel. Jullie liepen duidelijk door waterrijk gebied.
Ik weet het verschil tussen mus, merel en specht, dat was het wel zo’n beetje, vind het wel geweldig dat sommigen alles zo goed weten
Ageeth Mooij zei…
Het was tuinvogeltelweekend ;-)
Ageeth Mooij zei…
Ik ben van de tuinvogels, gezellige bezoekers!
Marthy zei…
Zwager Kees geniet er intens van, ik heb het niet zo. Alhoewel, hier in Frankrijk begin ik steeds meer te herkennen, daar leven we heel veel buiten.
Marthy zei…
We liepen natuurlijk in waterrijk gebied, Jeanette.
Marthy zei…
In Frankrijk herken ik de buizerd en nog wel meer van die grote vogels. Heel speciaal.
KnutzEls zei…
In de tuin zie ik nog wel eens iets, maar dit is een overweldigende lijst. Die ijsvogels had ik graag gezien.
Emie zei…
Ik probeer me, vaak zonder resultaat, ook wat meer te verdiepen in vogelnamen en de herkenning van de beestjes. En wat zou ik toch eens graag een ijsvogel zien.