Doorgaan naar hoofdcontent

De seniorensoos

Ik loop er bijna dagelijks langs maar wist niet dat dit gebouwtje zo'n sjieke naam had, ik zag het pas toen ik deze foto nam. Niemand gebruikt de naam 'seniorensociëteit' ooit, men kort het gewoon af naar senioren soos en Mart noemt het altijd zijn clubhuis. Een of twee keer in de week gaat hij er een paar uurtjes biljarten en zijn medespelers zijn allemaal mannen van zo tussen de 65 en 80 jaar, hij kent ze allemaal. Niet zo gek natuurlijk als je bijna veertig jaar de dorpsfietsenmaker bent geweest.

Zoals zoveel mannen van Mart zijn leeftijd, opgroeiend in een klein dorp, leerde je vroeger vanzelf biljarten. Had Stolwijk voorheen nog twee biljartclubs, nu geen een meer, biljarten is een uitstervende sport geworden. Daarom is het zo goed dat we hier deze soos met twee biljart tafels nog hebben, er wordt veel gebruik van gemaakt. 

Ik vraag niet of hij gewonnen heeft als hij straks thuis komt, nee..het eerste wat ik vraag is of er nog nieuwtjes zijn. Denk niet dat alleen vrouwen onder elkaar kletsen en af en toe een beetje roddelen, mannen kunnen er ook wat van 😉.

Reacties

KnutzEls zei…
Wij waren laatst in een hotel waar ook regelmatig gebiljart werd. Flinke club oudere heren die er kwamen spelen. Heel gezell8g.
miekequilt zei…
Leuk, zo'n plek om te biljarten en bij te praten. Ik hoop voor jou dat Mart straks wat smeuïg nieuws heeft.
Op onze kooravond is er ook een groep biljarters actief in ons Dorpshuis. Ziet er altijd reuze gezellig uit!
Bertiebo zei…
Hahaha, wat Mieke zegt: smeuïg nieuws, het beste nieuws
Marthy zei…
Haha, af en toe hoor ik wel wat smeuïgs en dan stop ik echt mijn vingers niet in mijn oren hoor.
Sjoerd zei…
Biljarten is helemaal ten onder gegaan met de dorpscafés. Een fijne sport overigens.
Edward McDunn zei…
Leuk zo'n soos hoor.
Hahahaha, mannen wisselen ook wel de laatste nieuwtjes en roddels uit!