Doorgaan naar hoofdcontent

Troostvoedsel

Ik was vanmorgen al vroeg in het ziekenhuis, een hele reeks afspraken daar en dat in opdracht van twee verschillende specialisten. Een zeer uitgebreide bloedafname, dit in verband met nieuwe medicatie voor mijn reuma. Daarna naar de radiologie voor twee foto's, een longfoto voor die nieuw medicatie en een foto van de buikholte om te kijken hoe het met die niersteen is. 

Daarna een afspraak met de uroloog die me vertelde dat er niets te zien was op de foto. Nou heb ik naar alle waarschijnlijkheid ook niets uitgeplast dus besloot ze weer een CT scan te laten maken, dat geeft een duidelijker beeld. Als die niets te zien geeft wordt de drain verwijderd maar dat gaat bij elkaar nog wel een paar weken duren. Toen nog even naar een verpleegkundige om wat urine af te laten tappen uit de zak, dit om te onderzoeken hoe het met die bacterie is. Dat was het en ik vond het meer dan genoeg. Het klinkt allemaal wat dramtisch maar dat is het niet hoor. Dat met die nier, ja dat is een wat moeizaam traject maar het gaat allemaal over. En met die nieuwe medicatie voor de reuma waar ik eindelijk voor in aanmerking kom ben ik heel blij.

Op de terugweg naar huis heb ik meteen wat boodschappen gedaan en wij eten vanavond hutspot met stoofvlees. Ik zie het als een soort troostvoedsel!

Reacties

Emie zei…
Het zijn plekken waar je liever niet te vaak komt, maar gezondheid en je goed voelen is het wel weer waard. Sterkte en eet smakelijk!
Eet smakelijk!! Ziet er heerlijk uit. En hopen dat je er snel weer klaar mee bent met al die bezoekjes aan de specialisten.
Geniet er maar lekker van! Heb je verdiend!
KnutzEls zei…
Dat was een drukke dag. Dan mag je je best even troosten met wat lekkers. Ziet er prima uit.
Edward McDunn zei…
Wat een toestand allemaal, een niersteen verdwijnt niet vanzelf hoor.
miekequilt zei…
Wat een heerlijke maaltijd na een lange, drukke dag. Het is fijn dat je goed onder controle gehouden wordt. Het zal vast allemaal goed aflopen, maar nu zit je er middenin en is een heerlijke maaltijd super.
Elizabeth zei…
Altijd een heel gedoe in het ziekenhuis met die afspraken hoor. En je moet maar wachten...
Lekker maaltje hadden jullie vanavond!
Sjoerd zei…
Inderdaad lekker troostvoer, stoofvlees hadden we ook. alleen met puree en rode kool. Ik wens je veel succes met al die onderzoeken.
Lies zei…
Da's al bij al toch 'afzien'! Hopelijk snel beter. En troostvoedsel was écht verdiend!
Lie(f)s.
In de weer zei…
Vermoeiende dag, sjongejong.
Troost eten dik verdiend hoor !
Janny zei…
Wat fijn dat je in aanmerking komt voor de nieuwe medicatie! En hopelijk ben je ook snel van de problemen met je nieren af.
Marthy zei…
Daar ben ik heel blij mee Janny. Of het gaat werken weet ik natuurlijk niet maar ik heb weer perspectief.
Judy zei…
Heel gedoe, maar voor een goed doel!
Hetty zei…
Ik hoop dat je nieuwe reuma geneesmiddelen uitkomst bieden. De laatste tijd zijn er veel betere op de markt dan die er eerder waren. Wellicht helpen ze jou en voel je je fitter. Moed houden hoor!
Hopelijk alles binnenkort weer goed!
Marthy zei…
Ik hoop zo dat die biologicals gaan werken bij me, Hetty.
Wat een dag! Meer als verdiend die hutspot! Aten we vroeger thuis altijd voor m'n verjaardag, was m'n lievelingseten :-)
Marthy zei…
Een van onze zonen kon je er voor wakker maken.
Annelies zei…
Ieder ander zou van dit ziekenhuisverhaal misschien wel wat aan het tobben slaan maar jij houdt de moed er goed in, Marthy! Daar neem ik m'n petje voor af. Hutspot als troostvoedsel.....haha. Ik zou geloof ik liever een lekker stuk taart hebben genomen! Heb sinds kort moeite om een reactie te geven op jouw blog maar ik blijf het proberen.