Doorgaan naar hoofdcontent

Gewoon aardig zijn

Laten we hier de nieuwe week eens mee beginnen, liefde verspreiden. Niet dat je vanaf dit moment van iedereen moet houden maar ik bedoel gewoon de kleine dingen. Glimlachen als je iemand passeert bijvoorbeeld, mensen lachen dan vaak terug. Doe eens extra aardig tegen winkelpersoneel, ze krijgen al zoveel horken voor hun neus, jij kan dan net het verschil maken. Begroet bekenden en vraag eens aan iemand hoe het gaat, werkelijk gaat. Denk nou niet dat ik de perfecte mens ben maar ik probeer wel mijn best te doen. We leven in een onrustige harde wereld, een beetje aardig kan dat wat zachter maken.

Reacties

KnutzEls zei…
Oh, als dat zou kunnen! Dat mag zo besmette!ijk zijn als... 😁🍀
Ellen zei…
Dat zou werkelijk geweldig zijn als mensen eens vriendelijker zouden zijn. Het valt mij de laatste tijd op dat er heel veel agressie onder de mensen heerst. Probeer eens iemand te benaderen met een glimlach op je gezicht en je zult zien hoe de ander al veel vriendelijker reageert.
Marlou zei…
Dag Marthy,

ik vind het mooi van je en het is ook mijn mottp: Verspreid aardigheid.
Ben meestal vriendelijk...

Groetjes!
Marlou
Janny zei…
Goed idee, wij zeggen altijd vriendelijk gedag tijdens het wandelen en bijna altijd groeten mensen wel terug.
Edward McDunn zei…
Een goed idee hoor, aan vriendelijkheid ontbreekt het nogal eens.
Je mag blij zijn, wanneer iemand in de lift goede dag tegen je zegt.
Judy zei…
Heel mooi! En goed idee!
Annelies zei…
Mooi gezegd, Marthy. Probeer gewoon andere mensen te benaderen zoals jezelf graag benaderd wilt worden. Het zijn misschien maar kleine dingen of gebaren maar ze maken echt een groot verschil.
Sjoerd zei…
Ik probeer ook altijd vriendelijk te zijn tegen iedereen. Vooral op plaatsen waar ik veel kom, uiteindelijk groet toch ook iedereen je terug.
Emie zei…
Goed plan, kost geen moeite en heeft een heel positief effect!
willy zei…
met vriendelijk te zijn, bereikt men meer en het is aangenaam voor iedereen Marthy

prettige dag gewenst
anja zei…
Zeg het voort, zeg het voort!!!
Love spreads - the Stone Roses.
Lies zei…
Doe ik meestal...!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Absoluut helemaal mee eens... En het is ook leuk om te zien hoe mensen reageren op je vrolijkheid...!
Jan uit Perth zei…
Nu ik 10 jaar in Australia woon, kan ik -met genoegen- vaststellen, dat dit hier veel meer de gewoonte is, dan in Holland. Tijdens mijn ochtend-fietstochtjes krijg ik veel en vaak handen opgestoken, een glimlach, "Morning Bro" of "Hi there"! Tja, het is dat soort vriendelijkheid die niks kost en je goed doet voelen.
Margriet zei…
Helemaal mee eens. Wat mij wel opvalt is dat bv in de wijk waar wij wonen het nog gebruikelijk is om te groeten, maar in het centrum van onze gemeente mensen je bevreemd aankijken[ althans dat is mijn invulling...]
Marthy zei…
Hier in het dorp is het normaal dat je elkaar vriendelijk groet maar ik denk dat het in grotere plaatsen wel anders is. Gewoon blijven doen, Margriet.
Marthy zei…
Op de fiets hier in de Krimpenerwaard groet men elkaar over het algemeen en ook in Frankrijk op de fietspaden werd er gegroet.
miekequilt zei…
Mooi stukje, Marthy. Ik groet vrijwel altijd, kleine moeite en graag gedaan. En vaak reden voor even een kort praatje.