Doorgaan naar hoofdcontent

Mart Visser als stylist

Dit sculptuur in marmer van Igor Mitoraj in museum 'Beelden aan Zee' beeld de god Eros oftewel Cupido uit, een liefdesgod uit de oudheid. Maar het gaat me niet om deze Cupido maar om de blauwe glazen wanden die in de zaal hangen.

Beelden aan Zee besloot voor het eerst samen te werken met een externe stylist en dat werd Mart Visser. Velen van jullie zullen zijn naam wel kennen als modeontwerper maar dat hij daarnaast ook beeldend kunstenaar is wist ik niet. Hij gaat volgend jaar zelfs exposeren in dit museum. Wij troffen in de zaal een suppost met veel kennis van zaken die ons op een fijne manier veel uitlegde over de werken die er stonden. Hij had er alle tijd voor want het was uitermate rustig in het museum.

Het was die suppoost die ons vertelde dat je door die hangende glazen wanden als het ware gedwongen werd om rond een beeld te lopen om het op die manier van alle kanten te bekijken. Ook was het Vissers idee om door hem uitgekozen muziek op de achtergrond te laten horen, heel zacht gelukkig want ik vind achtergrondmuziek vaak veel te hard en bovendien helemaal niet nodig maar dit was mooi. En er werd een paar maal per dag een speciaal geselecteerde geur in de zaal gespoten om de beleving te verhogen. Daar rook ik niet veel van maar het idee is leuk.

Dus al met al is dit een expositie waar je kunt kijken, horen en ruiken, heel bijzonder.

Reacties

Sjoerd zei…
Een beleving op zich dus.
Bertiebo zei…
Ik dacht dat Mart Visser schilderde.
Marthy zei…
Dat klopt Bettie maar hij maakt ook sculpturen en installaties.
Emie zei…
Ik ga beslist binnenkort naar dit museum, toch al een favoriet van me. Dank voor de tip en je blogs daarover.
KnutzEls zei…
Fijn als er iemand uitleg kan geven. Vaak zie je dan heel andere details.
Echt fantastisch, daar is echt over nagedacht. Echt kunstzinnig gedaan, een belevingswereld creëren.
Ik krijg gewoon zin in dat museum!
Lies zei…
Speciaal!
Lie(f)s.
Hetty zei…
Zulke mannen als Mart Visser hebben een oog voor wat mooi staat /is. Ik heb wel eens vaker een modeontwerper een tentoonstelling zien inrichten. Top!