Doorgaan naar hoofdcontent

Mark Brusse in Beelden aan Zee

Er was nog een tentoonstelling te zien in museum Beelden aan Zee met werken van Mark Brusse en ik val maar direct met de deur in huis, wij vonden er op een paar items na niets aan. In Nederland is de 84-jarige Nederlandse kunstenaar uit die bekende familie vrij onbekend, in Parijs is hij een wereldster.

Er is veel te zien.van zijn vroegere werk, assemblages met hout en allerlei andere materialen, vaak gevonden op straat.

De serie 'Hart, hoofd en handen' vonden we wel mooi maar dat waren maar een paar items in het grote geheel.


En hier moesten we om lachen. Op een houten bord vier (jeu de boules?) ballen met kettingen aan een slot gehangen. Op het bordje staat te lezen: 'Strictement interdit de jouer dans la cour' (Streng verboden op de binnenplaats te spelen). Let op het sleuteltje.  Dit is humor, maar of het nu kunst is?

Deze twee klompen vonden we mooi. Het is een maquette van het kunstwerk 'I meet You' wat staat op Schiphol. Een bijzonder meetingpoint in Aankomst 3, eenvoudig en sterk van vorm, een symbool voor ons land.


Reacties

Bertiebo zei…
Ik denk dat ik er ongeveer hetzelfde van vind. Behalve die klompen, dat vind ik niks. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Wie draagt er nou nog klompen? Mijn eigen stadse Amsterdammer soms, maar de meeste mensen niet. Dus hoezo blijven die klompen voor eeuwig een symbool
Marthy zei…
Mijn vader droeg ze nog maar dit terzijde. Klompen als symbool van Nederland is zo gegroeid, bijna de gehele wereldbevolking denkt bij Nederland aan klompen, dat roei je niet zomaar uit.
KnutzEls zei…
Niet alle kunst is mooi en wat men mooi vindt, is niet altijd kunst.
Kunst is iets heel persoonlijks vind ik, wat de een prachtig vindt, is voor een ander spuuglelijk. Gelukkig vinden we ook niet allemaal hetzelfde mooi anders zou het eenheidsworst worden met alles hetzelfde. Van je foto's vind ik eigenlijk alleen de klompen wel wat hebben, de rest is niet mijn smaak.
Smaken verschillen nou eenmaal en we leven gelukkig in een vrij land.
Lies zei…
Smaken verschillen! Gelukkig, we zouden in een grijze wereld leven...
Lie(f)s.
Sjoerd zei…
Mijn opa liep ook altijd op klompen. Ik heb ze geprobeerd, maar draag tog liever ander schoeisel.
Elizabeth zei…
Maar de leukste dingen heb je toch op de foto gezet!