Doorgaan naar hoofdcontent

Een flitsbezoek aan Schoonhoven

We liepen gisteren nog even Schoonhoven in door de Veerpoort, de enige overgebleven van ooit vijf stadspoorten die de stad beschermden tegen het water en vijandelijke dreiging van buitenaf. Leuk om te weten, de poort is onderdeel van de waterkering van de Krimpenerwaard en sluit nog steeds bij uitzonderlijk hoog water.

Nog zo'n prachtige rij platanen, Schoonhoven mag er trots op zijn.

Wat een knus terrasje, het lijkt me lekker zitten daar maar dan wel met een zonnetje er bij. Het staat voor een leuk winkeltje met allerlei producten. Concept store stond er op de etalage, wat dat precies betekent weet ik niet. Ja neem me niet kwalijk, de enige winkel die ik bezoek is mijn supermarkt in mijn boerendorp, dit soort winkels hebben wij hier niet. Ik heb het even opgezocht want deze boerentrien leert graag: Een concept store is een winkel die is gebaseerd op een bepaalde levensstijl. Niet alleen op de levensstijl van de doelgroep, maar ook van de eigenaar. Het productassortiment is vaak niet meer gebonden aan één segment. Goed, dat weet ik dan ook.


We liepen nog een paar stappen verder en keken uit op de Haven, de feestverlichting hing al boven de gracht. Toen hadden we het wel weer gezien, we liepen terug naar de auto en gingen naar huis. Ik kom nog terug op wat we aan de overkant deden. 

Reacties

miekequilt zei…
Wat een leuk stadje. Heerlijk om met dit weer even op pad te gaan en door zo'n leuke buurt te slenteren.
Zulke winkels zie je in Sittard ook, goed dat jonge mensen de moed hebben!
Sjoerd zei…
Daar is deze jongen ook nog nooit geweest. Lijkt me leuk, maar klein...
Marthy zei…
Ja, voor dat soort winkels is moed nodig, Inge. Want of ze het redden, zeker nu de Corona beperkingen steeds heftiger worden...
Janny zei…
Lijkt me een leuk stadje, gezellig met de feestverlichting
Lies zei…
Leuk'uitje', en een beetje extra wijsheid!
Lie(f)s.
Emie zei…
Schoonhoven is een geweldig plaatsje, dat bewijzen jouw foto's ook maar weer. Hier in Delft zie je ook veel concept stores en jammer dat er geen Nederlands woord voor is. Het zijn een soort miniwarenhuisjes vaak ook met een kleine horecahoek.
Margriet zei…
Ik kende die term ook niet hoor....Het zal er daar ook sfeervol uitzien als het donker is
Edward McDunn zei…
Wat een leuk stadje, een bezoekje waard hè?
willy zei…
een mooi vestingstadje Marthy

"concept store " iedereen bedenkt wel iets in deze tijden

prettige dag

prettige dag
Wat weer een juweel van een stadje! Als ik eens in de buurt ben.............