Doorgaan naar hoofdcontent

(Nog?) geen werkelijkheid

Af en toe neus ik even op 'BlogNoordwijk', een beetje nostalgie opsnuiven. Vooral de meestal oude foto's die op deze blog staan interesseren me. Ik ben in 1949 geboren in Noordwijk en heb er tot mijn twintigste gewoond dus herinneringen en daardoor ook herkenning genoeg.

Vanmorgen kwam ik er deze foto tegen, twee grote Noordwijkse gebouwen door middel van fotoshopping aan het strand gesitueerd. Het bovenste gebouw is het oude raadhuis van Noordwijk-Binnen, wij woonden er vlakbij. Het staat er nog steeds, heeft er jaren geleden een modern deel bij gekregen.

Het tweede gebouw is hotel Belvedere dat vlak achter de zuidboulevard op een duintop lag. Lag, want het is inmiddels afgebroken en er is een appartementencomplex voor in de plaats gekomen. Ik heb dierbare herinneringen aan deze plek, als vijftienjarig meisje heb ik een zomer als kamermeisje in dit hotel gewerkt. Hier kan je er wat over lezen.

Ik mag niet hopen dat deze virtuele foto's ooit werkelijkheid gaan worden door de steeds maar stijgende zeespiegel. Zeewater kabbelend over de Voorstraat waar het raadhuis staat, ik hoef het niet mee te maken.

Reacties

Ellen zei…
Wat leuk om deze foto's te zien. Wij zijn jaaaaaaren naar Noordwijk op vakantie geweest met mijn ouders. Later alleen nog met mijn moeder. Gewoon even er tussen uit. We logeerden altijd in de Hotels van Oranje. Wat een verwennerij was het daar. Koffie drinken deden we vaak in de Blauwe Gans als we onderweg naar de winkelstraat waren of weer terug kwamen. Even in de gezellige woonwinkels kijken was ook onze favoriet en ook bij de Meilandjes binnen wippen al waren die toen nog niet bekend van de tv. Mooie herinneringen hebben we aan Noordwijk.
Sjoerd zei…
ik heb daar niet zoveel mee, we wonen hier hoog en droog. Tenminste als je niet aan de rivieren woont.
Hoe mooi ook, zo’n huis in de duinen, ik zit liever hoog en droog waar we nu wonen
Emie zei…
Mooi gefotoshopt maar ik hoop niet dat het ooit werkelijkheid wordt. En ik heb goede hoop dat het zover ook niet komt, de wal zal het schip keren denk ik vaak in deze klimaatcrisis.
Bertiebo zei…
Ik hoop met je mee. Ik weet het niet...
KnutzEls zei…
Met de moderne technieken kun je alles nsar de hand zetten.
Lies zei…
Spaar ons! (En de anderen ook natuurlijk).
Lie(f)s.
Ik ken Noordwijk niet, maar met het fotoshoppen heeft het zo wel een romantische uitstraling. Ik zou daar wel op vakantie willen met uitzicht op zee!!
miekequilt zei…
Heerlijk hè om in een kustplaats op te groeien.
En leuk om er nog af en toe digitaal naar toe te gaan.
Marlou zei…
Ha Marthy,

jaaaa... Noordwijk!
Ik ga er graag naar toe.
lekker wandelen, naar katwijk en weer terug.
Heerlijk!

Groetjes, Marlou
Marthy zei…
Al zo vaak gedaan, Marlou. Als kind al met mijn vader en nu nog steeds.
Janny zei…
Ik moet bekennen dat ik nog nooit in Noordwijk ben geweest, wij hadden tot 2 jaar geleden het Ouddorpse strand in de buurt.
In de weer zei…
Nee, dat kan ik me voorstellen.
Marietje zei…
Ik heb daar in de jaren 80 een half jaar in Sole Mio gelegen . Dat was toen een reumakliniek. Heb daar met en lach en een traan mijn reuma leren accepteren. Was heel waardevol.
Daarvoor liep ik weleens in een ijskoude winter van Katwijk naar Noordwijk en daarna chocolade melk drinken op de boulevard.
En in de jaren 70 ging ik uit in een club 70 of het heette anders.
En in de zomer gingen we natuurlijk naar het strand.
Dus ja ik heb ook veel herinneringen aan Noordwijk.
Marthy zei…
Wat leuk om te horen. Ja, dat was club 70. Ik was van de 'Boule' tijd en later het Zeepaardje. Hoop dat het goed gaat met je reuma.
Marietje zei…
Het Zeepaardje dat ken ik ook nog wel. Zo grappig allemaal. Qua reuma, dat is nu 37 jaar aanwezig maar leef een redelijk normaal leven. Maar ik las dat jij nieuwe reuma medicatie zou krijgen. Ik gebruik biologicals maar die hebben er wel voor gezorgd dat ik geen antistoffen heb na mijn vaccinaties voor Corona. Laat je goed informeren hierover hoor!
Marthy zei…
Zou je mij willen mailen op mmberends@hotmail.nl (let op de nl)