Doorgaan naar hoofdcontent

Magere intocht Sinterklaas

Hij is weer in ons dorp aangekomen, de Goedheiligman maar anders dan andere jaren door de oplopende Corona cijfers. Voorheen zag het Dorpsplein zwart van de mensen en Pieten (roetzwart dan hè😏) en speelde de muziekvereniging het hele reportoire aan Sinderklaasliedjes. De kinderen mochten een voor een bij Sinterklaas komen en er werd wat lekkers uitgereikt terwijl ouders en grootouders zich verdrongen om een foto te maken van hun (klein)kind.

Nu beperkte het feest zich tot een rondtoer met paard en wagen door het dorp, de muziek die heel magertjes was kwam uit een apparaat op de quad die vooraf ging.

Hopelijk had Sinterklaas een dik gebereide borstrok aan want het was vies koud toen ik deze foto's nam vanaf ons balkon.

In het begin van de week zouden de kinderen nog op een gepaste afstand langs de Sint mogen lopen maar dat werd op het laatste moment geschrapt. Al met al was dit vanmiddag een trieste bedoening, kinderen en ouders zwaar teleur gesteld.

Kleindochter Saar vierde haar verjaardagsfeestje vandaag en zij had geluk. Met een paar vriendinnen kwam zij nog een verdwaalde Piet tegen op het dorp. Zij is de enige nog gelovige in ons gezin.

Reacties

Emie zei…
Sneu, voor iedereen. Hier helemaal geen intocht maar de sint bij de burgemeester op het stadhuis te volgen via een streamingsdienst. Vooral kinderen zijn nu degenen die het virus verspreiden dus ik snap de maatregelen wel.
In de weer zei…
Het is niet anders, jammer !
Jullie kleindochter had duidelijk geen last van de kou Marthy !
Het is jammer, maar je kunt nou eenmaal niet voorzichtig genoeg zijn.
Jammer, maar ‘t is (alweer) niet anders
Lies zei…
Zonde voor de kindjes...! Maar een hemels stukje verjaardagsfeest voor Saar!
Lie(f)s.
willy zei…
jammer voor de kinderen, maar het is nu eenmaal niet anders..

welgemeende felicitaties met en voor Saar

prettige avond
miekequilt zei…
Ik denk dat ( groot) ouders er het meest moeite mee hebben. Onze (ook de on) gelovige kleinkinderen genieten vooral van het Sint journaal. Ik denk dat het ze verder nog ontgaat. Maar ik hoop toch wel dat het volgend jaar weer gewoon is.
Bertiebo zei…
Jammer, dat wel.
Sjoerd zei…
Het is voor de kinderen inderdaad triest. Doe dan niets.
Edward McDunn zei…
Inderdaad erg jammer dat het nu zo moet, maar het is niet anders hè?