Doorgaan naar hoofdcontent

Nog een kleine dikhuid

Een jaar geleden, om precies te zijn op 8 november 2020 werd er nog een dikhuid geboren in Diergaarde Blijdorp, het zwarte neushoorntje Nasor. Toen we bij het neushoornverblijf aan kwamen lopen werden ze net gevoederd, tenminste...dat dachten we. Maar toen we beter keken zagen we dat moeder en zoon afgeleid werden met wat lekker knabbelvoer en de mannelijke verzorger bij de kleine neushoorn iets deed met een klein slangetje, wat precies werd ons niet duidelijk.

Moeder en zoon bleven er rustig onder en nadat de verzorgers vertrokken waren liepen ze op hun gemak het buitenterrein op.

Daar begonnen ze lekker te eten van takken en bladeren wat ook in het wild hun normale voedsel is. 

Moeder Naima kreeg  in 2017 haar eerste jong Mara, ook in Blijdorp. De zwarte neushoorns zijn zeldzaam, worden helaas ernstig bedreigd. In 1960 werd voor het eerst een neushoorntje in een Nederlandse dierentuin geboren, Blijdorp had de primeur. Nasor is nu de derde in gevangenschap geboren neushoorn in Nederland.

Nasor! Zijn naam is een eerbetoon aan het jongetje dat uit Tanzania mee kwam in 1931 als verzorger van de allereerste zwarte neushoorn in de Diergaarde.

Reacties

Emie zei…
Dieren in gevangenschap blijft voor mij toch wel een heikel punt maar als daar het uitsterven mee kan worden voorkomen, is dat wel een goede zaak. Wat zijn ze imposant die neushoorns!
Blijkbaar voelen de neushoorns zich veilig genoeg om in gevangenschap te jongen. Zo kunnen wij ervan meegenieten.
Bertiebo zei…
Alweer zo'n mooie serie. Ik vind het knap! En het verhaal van de naam is ook wel bijzonder!
Sjoerd zei…
Mooie foto's en alweer wat wijzer geworden. Ik vind zo'n dierentuin prima. Veel beter dan dat de halve wereld het vliegtuig pakt en op Safari gaat.
Edward McDunn zei…
Interessant, en mooie foto's hoor.
Ellen zei…
Wat zijn het toch een logge dieren. Als je ze zo ziet zou je niet zeggen dat eigenlijk heel gevaarlijk kunnen zijn.
Hè, nu lukt reageren weer ……
Ik ben niet echt fan van dieren in gevangenschap, maar als het zoals hier zulke bedreigde dieren betreft is het een goede zaak
miekequilt zei…
Wat een prachtige dieren hè. Zo log en zwaar en met van die mooie plooien.
UFA88KH zei…
You have a wonderful view out that window! I'd be gazing out instead of getting my work done!
ហ្វានតាន Online​