Doorgaan naar hoofdcontent

Beeldbankboererijen

Ik was laat uit bed, had heerlijk en lang geslapen. De nacht ervoor heel slecht dus had Mart die er al eerder uit was me laten liggen. Het eerste wat ik deed nadat ik opstond was naar het weerbericht kijken en verrassend, dat gaf eindelijk eens een dag droog weer op. Snel een douchje gepakt, ontbeten en de polder in. 

Dit was echt uitwaai weer, veel wind en niet te koud. Maar die wind was zo sterk dat ik midden in de polder bijna bang was om van de weg af geblazen te worden. Kijk dat riet maar eens te keer gaan.

We liepen een rondje Koolwijk en daar had ik nog wel wat boerderijen te fotograferen voor de beeldbank van de Stichting Boerderij & Erf. Omdat we laat waren zou ik er maar eentje op de foto nemen waar ik niet perse aan hoefde te bellen want dat zou ongetwijfeld weer veel tijd gaan kosten.

Dit is geen echte boerderij maar meer een simpel boerenhuisje waar vroeger wel wat geboerd werd. Er is een stukje uitgebouwd rechtsachter en verder ziet het er keurig uit.

Ik probeer het pand altijd van verschillende kanten te nemen wat niet altijd makkelijk is omdat er vaak bomen in de weg staan. De secretaris van de stichting naar wie ik de foto's verstuur kan zelf beslissen welke foto's dan in de beeldbank gaan.


Ook de bijgebouwen gaan altijd op de foto. 

Zo, dat had ik snel gedaan en we wilden al weer verder lopen toen de eigenaar van het pand op zijn fiets over een pad naar voren kwam rijden en die herkende Mart natuurlijk. Ja, en daar raakten we toen mee aan de praat en dan ben je zo weer twintig minuten verder. De pet die de man droeg waaide op een gegeven moment door de harde wind in de sloot waar we alledrie hard om moesten lachen. Mart ging op zijn knieën en het lukte hem om de natte pet er uit te vissen.

Dat was nog niet alles want een stukje verder in Koolwijk hadden we weer een ontmoeting waar ik ook foto's van heb genomen. Laat ik morgen zien maar jullie begrijpen dat wij vandaag een zeer late lunch hadden.

Reacties

KnutzEls zei…
Wat is dat toch een leuk project. Mooie reden voor een wandeling
Bertiebo zei…
Nou zo zie je maar, zelfs als je niet vroeg opstaat heb je wat aan je dag
Leuk huis, ook zo mooi met dat water. En die aanbouw lijkt mij ook mooi gedaan.
Sjoerd zei…
Het is in ieder geval een keurig onderhouden pand, ik mag dat wel. Niets teveel, alleen wat nodig.
Emie zei…
Een huis zoals ik het als kind altijd tekende. Leuk om te zien.
Lies zei…
'Simpel' zeg je...
Lie(f)s.
miekequilt zei…
Wat een leuk huis. En weer mooi op de foto gezet door je. Hopelijk sliep je vannacht ook weer goed.
Fijne jaarwisseling !
Lida zei…
Wat leuk. Heel belangrijk voor later, die foto's. Ik heb al heel wat beeldbanken afgestruind naar oude foto's.