Twijfel, maar niet aan Sinterklaas zelf

Verleden jaar hebben wij het Sinterklaasfeest op twee verschillende datums gevierd in twee verschillende gezinnen dus ik was blij dat we het dit jaar weer met het hele gezin samen konden vieren. Zo hadden we dat al een week of zes geleden afgesproken, toen nog niet wetend dat die vermaledijde corona cijfers opeens omhoog zouden vliegen. Wat doen we op 5 december... hier in huis werd er gewikt en gewogen en uiteindelijk hebben we de kinderen gevraagd om mee te denken. Uitstellen...maar tot wanneer dan en Saar gelooft nog, waarschijnlijk voor het laatste jaar, zo jammer om dat niet mee te maken. Of het feest toch door laten gaan maar dan allemaal van te voren een zelftest doen. Met de laatste optie ging iedereen akkoord. 

Onze kleinkinderen vinden zo'n test de normaalste zaak van de wereld, de enige van de familie die het nog nooit gedaan hebben zijn Mart en ik, we hebben ze wel al een paar weken in huis. Ondertussen hebben we met de kleinkinderen al afgesproken dat we voorlopig niet meer knuffelen wat ik heel moeilijk vind.

Door de twijfel heb ik nog niet veel gedaan maar ik heb wel alle cadeautjes binnen. Nu ga ik straks inpakken, over gedichten nadenken en ik heb al een grote boodschappenlijst gemaakt. Ik ga in ieder geval lekker koken voor het hele stel want wie weet wanneer we als gezin hierna weer samen kunnen komen.

Reacties

 1. Moeilijk nu in Corona-tijd. Wij hebben ook nog nooit een zelftest gedaan. Ik ben 1 keer voor een test geweest bij de GGD en dat kwam omdat ik een verkoudheid had gevat van een kleinkind. Ik kan me niet voorstellen dat je bij een zelftest zo diep in je neus gaat zitten als ze bij de GGD doen. Ik denk dat als je geen klachten hebt dat je dan redelijk goed zit of heb ik het mis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet eigenlijk niet veel over die zelftests en hoe secuur ze zijn. Wij zijn sinds de Corona uitbraak alletwee nog niet verkouden geweest en leven voorzichtig. We gaan zondag niet knuffelen, wat afstand bewaren en de balkondeur gaat open dus een zonnetje zou welkom zijn.

   Verwijderen
  2. Heel verstandig. Ik ga vast duimen voor een zonnetje ;) Wij houden het ook weer rustig dit jaar.

   Verwijderen
 2. Oh ik hoop zo voor jullie dat iedereen negatief test. Dan kan 1 van de leukste feesten per jaar doorgaan. Het ziet er gezellig uit wat je hebt gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gaan het precies zo aanpakken. En met alle voorschriften van afstand en ventilatie moet het toch lukken om op een ontspannen manier dit leuke feest te vieren. Veel plezier met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk test iedereen negatief en kunnen jullie fijn feest vieren, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een pakket opgestuurd vol met kadootjes. Maar ik heb geen kleinkinderen, dus dan doet de datum er niet zo toe. Heb één keer een sneltest gedaan, het valt mee. En nu moet ik er weer één doen, want ik snotter, maar die dingen zijn overal uitverkocht. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me er wat bij voorstellen, we krijgen het er gewoon steeds moeilijker mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maak er een fijn feest van. De laatste keer met een gelovige, daar moet je van genieten. En jullie zijn vast allemaal slim genoeg om een beetje op te letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij ons is het een week uitgesteld omdat onze oudste zoon corona heeft en ieder daar in quarantaine is. Maar of het na die week nog doorgaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer, Bettie! Het wordt steeds moeilijker, ik vrees voor het kerstfeest.

   Verwijderen
 9. Verstandig, en een beetje afstand houden, moet lukken!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie hebben m.i. een goede beslissing genomen! Je kunt jezelf en elkaar toch ook niet alles ontzeggen... Fijn Sinterklaasfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Moeilijke keuzes om te maken hè.Waar doe je goed aan, ja het beste is niemand te zien en thuis te blijven, maar ja...Wij vieren het ook met alle kinderen en kleinkinderen, zelftests liggen hier ook klaar. De kleinkinderen weten het al niet beter, zij zijn al vaker getest, afgelopen twee weken zelfs een paar maal door besmettingen in hun klas Geniet van het feest, Marthy en blijf gezond!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.