Doorgaan naar hoofdcontent

Veevoer

 Veel kleurigs is er niet te zien als ik mijn rondje Bovenkerk doe maar deze tankwagen van de Samenwerking in Haastrecht viel duidelijk op in het landschap. Lekker, dat knalgeel. Het viel me trouwens op dat de wagen zo schoon was, meestal zitten ze onder de modder van al die boerenerven waar ze op en af rijden. Het voer voor de varkens die in de schuur achter de tankwagen zitten wordt overgeladen naar de silo's. Hoe weet ik nou dat het varkens zijn die in die schuur zitten? Dat ruik je, varkens ruiken beslist anders dan koeien, eerlijk gezegd stinken ze.

Deze boer heeft ook koeien en die eten kuilgras wat de boer hier met zijn tractor uit de kuil schept. Kuilgras is nog nat gras dat door fermentatie geconserveerd wordt. Door het gras af te dekken met landbouwplastic krijgt men fermentatie. Ik lijk wel een boerin die praat met verstand maar als je zoals ik dag en dagelijks op boerenerven mee kan kijken pik je vanzelf wel wat op.

Deze foto van toevallig dezelfde plek nam ik een paar dagen eerder in Bovenkerk.

Reacties

Sjoerd zei…
Ik kan niet zeggen dat ik verstand heb van het boerenleven. Volgens mij ben ik nog nooit op een boerderij op bezoek geweest. Voor mij is het dus allemaal nieuw.
Annelies zei…
Kan me de lucht van de varkensstallen nog herinneren uit de tijd dat we in Brabant woonden. Ondanks diverse luchtfilters op het dak, was die scherpe ammoniaklucht niet echt aangenaam. Ik geniet altijd extra als ik hier een stukje verderop wat varkens heerlijk buiten in de modder zie rondstruinen. Of nu, in de sneeuw!
miekequilt zei…
Wat een heerlijke kleur, zo’n gele tankwagen. Het valt mij op dat zoveel vrachtwagens er ook schoner uitzien. Zouden de chauffeurs minder te doen hebben en daarom maar hun wagen schoonmaken ?
KnutzEls zei…
Knalgeel maakt altijd vrolijk.
Lies zei…
Boeiend...! Springleven-de-samenwerking...!
Lie(f)s.
Ik vind het boerenbedrijf ook interessant.
Marthy zei…
De paar varkens van mijn vader liepen ook buiten in de moeder en die stonken niet zo.
Emie zei…
En zo is er toch altijd wat te zien. Als je maar goed kijkt!
bemar zei…
Mijn opa had vroeger varkens, die geur herken je inderdaad direct!