Doorgaan naar hoofdcontent

't Weegje

We moesten verleden week met onze fietsen voor een klein servicebeurtje naar Moordrecht, bijna Waddinxveen en besloten op de fiets te gaan. We hadden een afspraak en het was eigenlijk alleen maar voor een software-update van de fietscomputers dus al te lang wachten zou het niet worden. 

Jarenlang heb ik dit stuk, mits in goede conditie, gefietst want het is vlak bij de plek waar ik altijd gewerkt heb. Langs de Gouwe richting Waddinxveen en dan een fietspad langs natuurgebied 't Weegje richting Waddinxveen. 's Morgens alleen, aan het eind van de middag vaak met mijn beste collega. Hij haakte in Gouda dan af, ik fietste door naar Stolwijk.

Net als afgelopen zaterdag hadden we de dag ervoor op vrijdag mist en miezer maar koud was het niet dus goed om te doen. Zag je op de vorige foto een rij geknotte wilgen, hier moet dat nog gebeuren maar ze vormen wel een mooi laantje zo.

Het is een gras- en moerasachtig gebied met veel verschillende flora en fauna. Wintergasten zoals meeuwen en stormvogels gebruiken de plas als rust- en foerageergebied. In de winter en het voorjaar zijn hier veel grutto's te zien. Verder zie je hier onder andere blauwe reigers, aalscholvers, kievieten, tureluurs, futen en zwarte sterns. Deze foto van grauwe ganzen maakte ik vanachter een vogelkijkscherm.

In de verte de spoorbrug over de Gouwe, op de voorgrond de veenplas van 't Weegje.
Leuk om hier weer eens te fietsen, het was meer dan tien jaar geleden dat ik hier was.

Reacties

Sjoerd zei…
Lijkt me heel mooi om zo naar het werk te gaan...
KnutzEls zei…
Fietsen doe ik niet, maar dit staat op ons lijstje voor een wandeling.
Emie zei…
Zo'n fietstocht vol met sentiment moet heerlijk zijn. Ik heb het zomers ook wel gedaan van Delft naar Leidschendam en terug. Vooral de terugweg vond ik heerlijk als de arbeid erop zit en er geen enkele haast is.
Marthy zei…
Het was geen slechte rit, Sjoerd.
Marthy zei…
Vooral de rit terug met mijn collega, rustig de dag doornemend, afstand nemen van het werk.
Bertiebo zei…
Ik kan me voorstellen hoe lekker het was om zo terug te fietsen met een collega.
Elizabeth zei…
Herinneringen komen boven... Ja, dit is een prachtig stukje!
Judy zei…
Het is een mooi stuk om te fietsen. Zeker met gezelschap op de terugweg.
Liesbethblogt zei…
Wat een mooie fietsroute ondanks het sombere weer. De brug herken ik wel maar ook voor mij is het jaren geleden dat ik in de omgeving was.
miekequilt zei…
Mooi gezicht, die geknotte wilgen. Zijn de fietsen weer helemaal in orde?
Marthy zei…
Op en top, Mieke.Het was vandaag eigenlijk prima weer om een stukje te fietsen maar we hadden alletwee andere dingen te doen.
Lies zei…
Schone plek!
Lie(f)s.
bemar zei…
Mooi stuk om te fietsen!