Doorgaan naar hoofdcontent

Groene groente

Ja, er wordt veel groens geoogst in de moestuin op het ogenblik. Iedere moestuinierder komt om deze tijd van het jaar om in de komkommers en courgettes. We hebben van beide groente maar één plant nodig maar we kopen er vaak twee want als je er eentje kwijtraakt (woelmuizen dit jaar) zit je onthand. Zullen we ook nog een bolcourgette nemen? Vooruit dan maar.

Die kleine komkommers zijn heerlijk, die eten we veel, zelfs zo uit het handje. En met courgettes kan je veel doen, ook uitdelen. Er zijn in ieder geval vanmorgen drie van de courgettes in mijn gevulde tomatensaus gegaan. Want tomaten en paprika's doen het ook goed. Een heel werk was dat, die saus maken maar er staat nu een hele partij gevulde potten op tafel waar ik met veel genoegen naar kijk.

Reacties

Anoniem zei…
Wat heerlijk allemaal. Dat wordt smullen!
miekequilt
Anoniem zei…
Mooie groene compositie zo en nòg belangrijker, heerlijk gezond uit eigen tuin! Wij genieten ook volop van alles wat groeit en bloeit in onze moestuin! Bisou, Annelies
In de weer zei…
Toen we deze morgen op de fiets wilden stappen stond onze buurvrouw, samen met een vriendin ook klaar om te gaan fietsen. De vriendin heeft een grote moestuin en vorige week kreeg ik al een bolcourgette en nu gaf ze weer gewone courgette. Tja zei ze, ik deel maar uit, want de oogst is zó groot dit jaar. Zij had ook courgette in het zuur gezet, dat kende ik niet. Wij eten ze meestal uit de oven of als soep, lekker hoor.
Jolande zei…
Dat is een mooie oogst. Ik vind die bolcourgette zo schattig om te zien.
Judy zei…
Courgettes kunnen door de neutrale smaak overal in. Als ik soep maak welke smaak dan ook, dan zitten er ook courgettes in.
Janny zei…
Lekker veelzijdig, courgettes. En zo'n voorraad tomatensaus is ook niet gek.
Sjoerd zei…
Daar kun je weer even mee vooruit. Gezond uit eigen tuin.
Anoniem zei…
Je hebt duidelijk niet alleen groene groente, maar ook groene vingers.
Lies zei…
Fijn hé, eigen oogst!
Lie(f)s.
Emie zei…
Veel werk en veel voldoening. Eet smakelijk!
Margriet zei…
Bij ons is de oogst ook enorm, ik had voor de zekerheid ook van alles 2 of 3 planten omdat vorig jaar alles opgegeten werd door slakken. Gisteren pastasaus gemaakt en dit keer heb ik het in de oven gedaan, zoals ik jou heb zien doen toen we vorig jaar bij jullie te gast waren. Courgettes heb ik er niet bij in gedaan. Doe je die ook gewoon in blokjes en later de staafmixer erdoor? https://volkstuinvanbemar.nl/komkommertijd-2/
Marthy zei…
Ik rasp de courgette.
bemar zei…
dank je wel, als mijn tomaten niet door de beginnende phytophtera aangetast worden, ga ik de volgende lading met courgette maken.