Doorgaan naar hoofdcontent

Wandeling door keteldal 'Cirque de Gens'

Buiten het dorp Pradons liepen we via een pad naar de bedding van de rivier de Ardèche waar een visser zijn hengel uitwierp in een poging om een forel te vangen.

Het was nog vroeg maar de eerste kano's navigeerden al door het water. Dat valt beslist niet mee als je het nog nooit gedaan hebt, je ziet mensen dan ook vaak van de ene naar de andere kant zwalken.

Via een betonnen trap kwamen we wat hoger te lopen en zagen de prachtige boogbrug nu van de andere kant. Hij zou helemaal aan het eind van onze wandeling weer in beeld komen.

Er zaten vier jongen meiden in de kano's en die kwetterden wat af met af en toe een gil zoals alleen jongen meiden kunnen doen.
 
Het strandje op de voorgrond is dat van Isla Cool Douce, een recreatieterrein waarop je kan genieten van zon, strand en het water en met een drankje erbij natuurlijk.

De Ardeche stroomt hier langs hoge rotspartijen, de rivier heeft hier een geweldig keteldal uitgeslepen. Ik vind het nog steeds onvoostelbaar dat zo'n rivier in miljoenen jaren tijd door het stromen van het water deze ongeveer 55 a 60 meter hoge rotswanden heeft achtergelaten. 

Het is al jarenlang verboden om  te overnachten langs de rivier maar het wordt nog steeds gedaan. Deze jongelui, zonder tentje weliswaar, sliepen de slaap der onschuldigen. 

Het is mooi om te zien hoe de lagen in het plateau aan de overkant zijn opgebouwd.

De “Cirque de Gens” is een wandeling door een prachtig en ruig stukje natuur, waar de rivier de Ardèche zich in miljoenen jaren een weg heeft gebaand door de kalkstenen rotsen. Wandelend langs deze majestueuze rivier en hoge rotspartijen voel je je behoorlijk nietig.

Reacties

Marietje zei…
Het is zo mooi om daar met de kano doorheen te gaan. Dat hebben we ook meerdere malen gedaan. We begonnen dan in Ruoms. Dan keek je ook tegen die prachtige rotsen aan. Zo mooi.
Bertiebo zei…
Prachtig. Maar de foto van dat stel spant de kroon. Alles klopt aan die foto!!!
Judy zei…
Onvoorstelbaar hoe de rivier die rotsen heeft gevormd! Maar dat stel... prachtige foto!
Emie zei…
Hij is wel even wakker geweest om met zijn petje zijn gezicht af te schermen van de zon.
Sjoerd zei…
Dat zijn echt foto's zoals ik me de Ardèche herinner...
miekequilt zei…
Weer een mooi stuk natuur. Schitterende rotsen zeg.
Lies zei…
'k Voel mij al 'nietig' bij 't kijken...
Lie(f)s.
Janny zei…
Mooi daar! Lukt het weer om een stuk te wandelen?
Gerda zei…
Het is hier prachtig, in Pradons hebben wij ons tweede huis en genieten elke dag van de omgeving. Leuk dat jullie hier gewandeld hebben.
Marthy zei…
Janny, af en toe een niet al te zware wandeling lukt. Ik ben er blij mee.
Marthy zei…
Gerda, leuk dat je reageert. Wat is de Ardèche toch mooi, ook wij genieten hier al jaren volop.
willy zei…
ideaal om tot rust te te komen

knappe foto's Marthy
Jolande zei…
Wat is het daar mooi.