Doorgaan naar hoofdcontent

Heen en weer naar de Rhône

Over een oud spoorweg tracé fietsten we naar de Rhône en we verbaasden ons er weer over hoe mooi men deze tracé's tot fiets-wandelpaden heeft gemaakt. Echt een plezier om hier te fietsen en dan ook nog zonder autoverkeer. Want dat is nog wel een punt, de Franse automobilist, niet allemaal gelukkig, kan nog moeilijk omgaan met fietsers op de rijweg. Ook al staan er overal borden dat auto's de weg moeten delen met fietsen, sommigen begrijpen dat nog steeds niet. Maar langzaam komt dat besef, het groeiend aantal fietsers in het verkeer, dit dankzij de e-bikes, eist zijn plaats op.

De zon stond op deze rotswand toen we er langs fietsten en en ik zag de schittering van water wat er overheen sijpelde. Vandaar dat die lisdodde op die plek kunnen groeien, ze krijgen voortdurend water. Hoogst waarschijnlijk is er net boven in het weiland een bron.

Deze leuke muurschilderingen zagen we in een fietstunnel. Ze zijn gemaakt door de inwoners van Bax, een dorpje aan de route, ter gelegenheid van een kunstproject. 


En deze twee hier boven zijn gemaakt door de leerlingen van de openbare school van Bax. Ontroerend mooi.

Op de terugweg, we namen dezelfde route, zag ik vlak voor Privas dit landschap. Vredig, zoals alles in onze omgeving. In Privas wat boodschappen gedaan en weer naar huis.

Reacties

Edward McDunn zei…
Wat mooi, nog hooibalen zonder plastic!
Emie zei…
Geweldig die fietsroutes, viva la France!
Wat mooi, de muurschilderingen in die tunnel! Waarschijnlijk een goed verlichte tunnel anders was je er zo voorbij gezoefd en had je dit moois gemist.
Judy zei…
Bijzonder, die lisdodden. Wel geweldig, zo'n fietsroute!
willy zei…
mooi muurschilderingen in die tunnel Marthy

en een fietspad dat er mag zijn

prettige dag
miekequilt zei…
Wat een mooie fietsroute. Ik vind het altijd zo leuk als inwoners en/ of scholieren zelf de kunstwerken maken. En dan is het hier ook goed geslaagd. Verder weer een mooi verslag van jullie fietstocht.
Sjoerd zei…
Die murals fleuren de tunnel in ieder geval op.
Wat heeft men daar bij jullie toch echte aandacht voor de omgeving. Daar spreekt liefde uit!
Lies zei…
't Blijft een heerlijke plek..., om je thuis te voelen...
Lie(f)s.
Jolande zei…
Dat ziet er inderdaad uit als een heerlijk fietspad.
Prachtig de muurschilderingen.
Vraag me niet waarom, maar ik heb een zwak voor hooibalen (zonder plastic) en die foto van jou vind ik dan ook schitterend.