Regen...maar te kort

Opeens viel er regen uit de lucht een paar dagen geleden. Onverwacht want er was geen donkere wolk te zien, vreemd. Maar we waren er wel blij mee want het had hier al weken niet meer geregend. Helaas duurde de bui maar kort, niet meer dan anderhalf uur en en het was een heel zacht buitje maar wel zo lekker dat ik gewoon buiten bleef lopen, genietend van het regenwater op mijn huid.

Ook alle planten in onze tuin genoten, je kon het bijna zien. Tikkeltje overdreven maar alles friste wel lekker op, het stof regende weg. Maar om de grond voldoende water te geven hebben we een paar echte regendagen nodig, misschien wel een week.

We kijken altijd naar de natuurstenen tafel op het terras als we binnen zijn en denken dat het regent. Daar zijn de eerste druppels altijd goed te zien. Op de foto is hij nu nog vochtig dus donker van kleur maar hij werd weer veel te snel droog en dus licht van kleur. Voorlopig zal dat wel zo blijven, geen regenwolkje te zien op mijn weerapp.

Reacties

Sjoerd zei…
Alle druppels helpen, al zijn het er maar een paar.
miekequilt zei…
Iedere druppel is er één, maar inderdaad, de natuur smacht naar water.
Emie zei…
Zo'n mooie milde regenbui, daar wordt een mens gewoon blij van...
Jolande zei…
Terwijl ik jouw blogje zit te lezen hebben we hier een regenbui. Die hebben we hier regelmatig en het is hier dan ook weelderig groen, waardoor dit eiland de kleur groen als bijnaam heeft. De droogte op het vaste land is echt niet goed meer, dus ik snap helemaal dat jullie blij zijn met zo'n frisse bui.
Janny zei…
Mooi weer is heerlijk, maar wat kan je soms verlangen naar een regenbui!
Judy zei…
Kan me zo voorstellen dat je erin ging staan! Heerlijk!
willy zei…
volgens de voorspellingen blijft het warm en droog

wat mij opvalt is dat het peil van rivieren en plassen, sterk gedaald is

prettige dag Marthy
Lies zei…
Wij wachten hier nog steeds op de eerste druppel... Blij voor jou dat je toch 'iets' kreeg!
Lie(f)s.
Lekker, warme regen!
Marthy zei…
Steeds minder water in de rivieren hier. Zorgelijk Willy!
Edward McDunn zei…
Voorlopig nog geen regen hoor, een ramp voor de natuur!
bemar zei…
Hier geen drup, ik zie mijn tuin nu wel aftakelen. Tomaten, komkommer en courgettes doen het geweldig, ook zonder regenbui. Zelfs aubergines worden mooi groot in de volle grond, ze doen het buiten beter dan die in de kas....