Doorgaan naar hoofdcontent

Hanya Yanagihara

Ik las dit boek al een paar jaar geleden en vond het prachtig, aangrijpend, het maakte een diepe indruk op mij. Hier de recensie die je op internet kan lezen:

Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.

Het boek telt meer dan 750 pagina's, een dikke pil dus maar alleszins waard om te lezen.

 

Van dezelfde schrijfster met de moelijke naam, zij komt oorspronkelijk uit Haïti, verscheen dit jaar 'Naar het Paradijs' . Ook al geen boek wat je in een paar uurtjes uitleest.

Internet recensie:
Naar het paradijs is een gewaagde, briljante roman over drie verschillende versies van Amerika, in drie eeuwen.In 1893 maakt New York deel uit van de Vrije Staten, waar mensen ogenschijnlijk mogen liefhebben wie ze willen. David verzet zich tegen de door zijn rijke familie gearrangeerde verloving met een geschikte kandidaat; hij voelt zich meer aangetrokken tot een charismatische maar arme muziekleraar.In het door de aidsepidemie geteisterde Manhattan van 1993 woont de jonge Hawaïaanse David samen met zijn veel oudere, rijkere partner, voor wie hij zijn moeilijke jeugd en het lot van zijn vader verzwijgt.In 2093 probeert Charlie zich staande te houden in het totalitaire New York zonder de bescherming van haar grootvader, een gerenommeerd wetenschapper. Ze ontmoet David, die zegt haar te kunnen redden - maar kan zij hem vertrouwen?

De recensies op internet spreken over een briljant boek, weergaloos, subliem, men strooit met superlatieven.

Ik wilde dit boek graag lezen omdat 'Een klein leven' zo'n indruk op mij had gemaakt maar wat viel dit boek mij tegen, Ik ben tot bijna tweehonderd bladzijden gekomen en toen heb ik het weggelegd, een ware worsteling en dat vind ik zonde van mijn tijd. 

Nu wacht me nog 'Notities uit de jungle', het eerste boek van deze schrijfster maar voor dat ik dat oppak  moet ik eerst wat moed vergaren.

Reacties

miekequilt zei…
Wat kan dat tegenvallen hè. Een nieuw boek van een geliefde schrijver. Je wilt verder lezen, snapt niet dat het niet boeit, en dan is wegleggen toch het beste.
Emie zei…
Handig om te weten, dan begin ik er ook niet aan.
KnutzEls zei…
Het boek sprak me sowieso niet aan, ik ben meer inde stemming voor iets lichts.
Bertiebo zei…
Ik sla over. Het eerste boek heb ik wel gelezen, maar daar laat ik het bij.
Marthy zei…
Ik heb daarna een grappig licht boek gelezen, een verademing Els.