Doorgaan naar hoofdcontent

Loslopende honden

Hier ongeveer keerden we gisteren om tijdens ons wandelingetje. Meestal lopen we wat verder maar we werrden door twee hardlopers die ons eerder waren gepasseerd gewaarschuwd voor twee loslopende honden. De man van het echtpaar had hier een paar dagen geleden ook al gelopen en toen hadden de honden om hem heen gedraaid en naar hem gebeten. Nu ze de honden weer zagen zijn ze maar meteen omgedraaid. Heel fijn dat ze ons waarschuwden want aan een ezelbeet in een been heb ik genoeg, daar hoeft ook nog niet eens een hondenbeet bij.

 Boerderijhonden waaronder honden die schapen drijven lopen hier niet boven op die kam, die blijven op of rondom het erf van de boerderij. Ik ben bang dat het honden zijn die men kwijt wilde voor de vakantie, dat hebben we hier al een keer meer mee gemaakt. Toen waren het twee prachtige grote honden, het leken labradors maar ik heb niet veel verstand van hondenrassen, ze doken opeens in ons dorpje op. Ze waren er zomaar op een ochtend, duidelijk afgezet. Deze honden waren totaal niet agressief, zochten aanhankelijkheid en wilden met je mee naar binnen. 

Eerst gaven we, de dorpsbewoners, de honden te drinken en wat te eten maar na een paar dagen hebben we de burgemeester gebeld en die is ze komen halen. Of hij een een goed tehuis voor de honden wist of dat hij ze naar het asiel heeft gebracht weten we niet. Het echtpaar wat ons gistermorgen waarschuwde zou de gendarmerie bellen beloofden ze ons.

Reacties

Jolande zei…
Vreselijk toch he zulke mensen die hun dieren kwijt willen voor de vakantie en dan maar dumpen. Fijn dat jullie gewaarschuwd werden dat er loslopende honden waren, ik zou ook omgedraaid zijn, net als jullie.
Judy zei…
Als ze agressief zijn, doodeng! Wie doet nou zoiets, vreselijk!
Emie zei…
Brrr, eng..Goed dat jullie gewaarschuwd werden.
Bertiebo zei…
Dat is eng. Ik hou van honden, maar vertrouwen.... nee hoor, vreemde honden vertrouw ik nooit
Ik heb één keer een flinke sprint moeten maken omdat ik achtervolgd weer door niet zo'n vriendelijke hond en sindsdien voel ik met niet veilig als ik een loslopende hond tegen kom 🤗
Hoi Marthy, we staan sinds 1augustus in Ruoms op de camping. Het is heerlijk hier. Volgens mij wonen jullie hier niet ver vandaan 🤗 Ik vroeg me af of jullie het leuk zouden vinden om een keertje samen ergens iets te gaan drinken ? Wie weet kunnen we iets regelen . Zou het leuk vinden in ieder geval 🙂
Er was maar één oplossing: rechtsomkeerd!
Janny zei…
Ik moet ook niks van loslopende honden hebben, fijn dat jullie gewaarschuwd werden.
miekequilt zei…
Wat een gedoe zeg. Gelukkig werden jullie gewaarschuwd en konden jullie bijtijds weg. Hopelijk kan iemand ze vangen en voor goede opvang zorgen. Anders wordt het er niet beter op met ze en wordt het voor iedereen gevaarlijk om daar te gaan wandelen of fietsen.
Lies zei…
Een hond heb je niet voor even...
Lie(f)s.
Anoniem zei…
Ben doodsbenauwd voor loslopende opdringerige honden
Anoniem zei…
(Inge)
Sjoerd zei…
Dan kun je beter omdraaien, je moet het lot niet tarten...
Edward McDunn zei…
Voor grote loslopende honden, loop ik ook liever een straatje om hoor.
bemar zei…
Ik hou niet van loslopende honden ,maar ook aan een riem hou ik afstand. Je weet maar nooit....Grappig dat de burgemeester ze dan komt halen, zou hier ondenkbaar zijn.
Anoniem zei…
Een paar honderd kilometer noordelijker heb ik een slechte hondenervaring gehad. De weg was wat mij betreft dan ook net iets te rustig. Het flink grote beest lag bij een verlaten woning en heeft me vanaf daar een kilometer of 3 gevolgd. Het was er vrij vlak, maar toen haalde ik wel 40km/h. Met ontblote benen op een fiets vind ik het maar nix. Erger vond ik het in Griekenland waar ze halfverwilderd in groepjes lopen.