Doorgaan naar hoofdcontent

Rando des Fours

Als ik om negen uur ga kijken bij de oven in ons dorp brand er een fel vuur daar binnen en als je er vlak voor staat voel je de enorme hitte.

De mannen zijn nog bezig om wat schaduw te creëren en dat is beslist nodig want de temperatuur begint al weer flink op te lopen.

Een plattegrondje van Le Serret en de overige gehuchten waar vandaag een oven brandt en die de wandelaars aan kunnen doen. We verwachten eigenlijk niet veel mensen want het is te warm om te wandelen. Mart en ik hebben de eerste beurt om wandelaars te ontvangen en wat te eten en drinken aan te bieden. Maar in de twee uur dat wij er zaten is er niemand langs geweest. Ondertussen hebben we wel geproefd van wat taarten, zoet en hartig en er zitten heerlijke bij. Ook mijn bramentaart smaakt verrukkelijk.

Patrice heeft het zwaar daar voor die warme oven met het inzetten en uithalen van de taarten.

Zijn dochter met kleindochters komen even kijken. Lucy was nog een meisje toen wij hier in Le Serret kwamen, ongeveer de leeftijd van haar oudste dochter nu die net zo oud is als onze Saar.

Ik ben net nog even gaan kijken bij de oven en inmiddels zijn er toch vijftien dappere wandelaars langs geweest. We zullen ons moeten beraden of we door moeten gaan met dit leuke evenement. De steeds hogere temperaturen maken zoiets als dit bijna onmogelijk.
 

Reacties

miekequilt zei…
15 mensen lijkt weinig, mij leek het een redelijk aantal. Maar ik weet natuurlijk niet hoe het andere jaren ging. Voor zulke lekkere taarten zou ik , geloof ik, wel op stap gaan. Jammer van al het werk en zeker voor Patrice een tegenvaller.
Marthy zei…
Dat is nou het leuke van de Fransen, niemand maakt zich druk om het werk en om het feit dat er weinig mensen zijn geweest en zeker Patrice niet, het meest ontspannen mens wat ik ken. We hebben geproefd van elkaars baksels, lekker staan kletsen en de restjes heb ik net bij Patrice en Sylvi gebracht, die hebben het gezin van hun dochter in huis en die lusten wel wat.
Judy zei…
Ik zie het, Marthy, dat is nog eens wat anders dan brood! Het ziet er verrukkelijk uit! Jammer dat het zo warm is, maar fijn als niemand zich daarover druk maakt. En zo'n gezin eet er lekker van.
Sjoerd zei…
En morgen alweer feest, toch...
Lies zei…
Hoedje af voor jullie! En lekker zal 't ook wel (geweest) zijn!
Lie(f)s.
Anoniem zei…
De pruimentaart waarvan wij proefden was heerlijk!
Geweldig dat deze oven nog wordt gebruikt.
Annette en Bouke
Edward McDunn zei…
Gelukkig dat er toch een paar wandelaars langs zijn gekomen.
Die taarten zien er heerlijk uit hoor!
Marthy zei…
Haha, leuk jullie reactie!
Kees Smeding zei…
Krijg er honger van!
Janny zei…
De taarten zien er goed uit, lijkt me inderdaad een warm karwei zo bij de oven, toch leuk dat er wel wat wandelaars langs kwamen.
KnutzEls zei…
Heerlijk toch dat de ovens nog steeds worden gebruikt.
Jolande zei…
Ik krijg het al warm van het lezen :-) maar ik kan dus helemaal niet tegen hitte. het ziet er wel lekker uit.