Doorgaan naar hoofdcontent

Les Monts d'Ardèche

Om half acht maakten we al een wandeling boven bij het Croix de Ferrières. De hoogte en het vroege uur maken het nog aangenaam om daar te lopen.

Stil is het hier, op de vogels en de wind na hoor je niets. Op de weg naar boven vanuit St. Julien du Gua kwamen we geen auto tegen. Die weg begint net na Gua met een paar flinke haarspeldbochten, het stijgingspercentage is 15 %, dat is echt veel. Op de foto kun je de weg  zien liggen.

Deze weg voert van de col waar wij de auto altijd parkeren diep naar het dal waar een eenzame boerderij ligt met wat schuren. De boerderij is nog volop in bedrijf en daarom is de weg onlangs opgeknapt. Links boven de weg loopt het pad wat wij nemen.
We hebben hier altijd en prachtig zicht op de bergen van de Ardèche.

Op dit stuk staat opvallend veel lijsterbes. De kleine, fel oranje bessen zitten er al volop aan en de vogels zijn er gek op

Weer terug bij het IJzeren Kruis wat staat aan de weg die naar St. Pierreville loopt. We hadden eigenlijk wat langer willen lopen maar werden gedwongen terug te gaan, waarom vertel ik morgen.

We rijden terug naar Gua en daarna naar Le Serret, het is maar een minuut of twintig. In de verte zien we Roc Gourdon liggen, we genieten nog even van het uitzicht voordat we het dal induiken.

Reacties

Prachtig omschreven, alsof ik er weer was!
Janny zei…
Prachtig! Ik weet niet of ik dat zou kunnen hoor, zo vroeg opstaan, maar als het zo warm is is het natuurlijk wel fijn.
miekequilt zei…
Weer een mooie wandeling. Hopelijk geen vervelende reden dat jullie terug moesten.
Emie zei…
Prachtig al die ruige en ongerepte natuur.
Sjoerd zei…
Daar kun je je heel eenzaam voelen als je alleen bent, heerlijk.
Lies zei…
Tot hier toe in elke geval moooiiiii...!
Lie(f)s.
Judy zei…
Leuk landschap, die bergen en die weg!
Elizabeth zei…
Wat een ontzettend mooi stukje natuur is dit!
Ximaar zei…
Moest het even opzoeken en ben net over de Col gestreetviewed. https://goo.gl/maps/kvZGzLmicT4w7o4r7 Ben er ooit wel langs gefietst op een km of 8 met een andere (ook mooie) weg tussen Privas en Le Cheylard. Was daar eindseptember erg koud en in St Agreve waar ik overnachtte lag zelfs wat sneeuw.