Doorgaan naar hoofdcontent

Boven verwachting

Een veld vol blad, dat kregen we van één plantje van de zoete aardappel, het groeide zelfs tegen de muur op. Begin mei gepoot en dan moet de plant lang staan en voor de eerste vorst gerooid worden. In ons geval gaat dat niet want wij vertrekken volgende week naar Nederland en zijn nu de moestuin aan het leegruimen. Eigenlijk zijn we dus te vroeg en dan heb ik ook nog verhalen gehoord over woelmuizen die juist deze plant zo lekker vinden omdat ze zoet zijn. En wij hebben behoorlijk last gehad van die rakkers. 

Dus zijn we heel nieuwsgierig wat daar onder al dat blad in de grond zit. Zullen we wat opbrengst hebben? Mart begon eerst met het wegtrekken van al de uitlopers.

Maar pakte er al snel de snoeischaar bij, dat ging beter.

Ik stond zo gespannen te kijken naar wat eruit kwam dat ik even vergat de fotograferen toen hij voorzichtig de spitvork in de grond zette maar dit was het uiteindelijke resultaat,een grote schaal vol met zoete aardappels, er zitten grote knollen bij. 

Ik kan niet vergelijken want dit is het eerste jaar dat we een plant kochten maar ik denk dat dit een heel goed resultaat is. Je kan ze de de hele winter bewaren, de eerst twee weken in een wat warme ruimte, daarna wat koeler.

Ik voorzie nu al dat die auto weer stampvol naar Nederland gaat. 

Reacties

Sjoerd zei…
Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit als dat onder die 'struiken' vandaan komt. Dat zal ook best wel smaken.
Yeah! Dat is toch een mooie opbrengst. Dat geeft ook weer hoop wat betreft onze zoete aardappelen.
En nu wat lekkere recepten erbij verzinnen, Marthy!
Janny zei…
Leuk, zoete aardappelen uit eigen tuin, daar maak je vast weer lekkere dingen mee.
In de weer zei…
Smullen Marthy, beter jullie dan de woelmuizen !
willy zei…
Dat ziet er prima uit Marthy

dat wordt dus smullen

groeten
Ze zijn te lekker voor woelmuizen! Jullie zijn ze gelukkig voor!
Judy zei…
Ik zie die stampvolle auto helemaal voor me! Lekker, zoete aardappelen!
Lies zei…
Wat een oogst!
Lie(f)s.
Emie zei…
Wat hebben jullie een fantastisch oogst jaar gehad. Alle zorg die je er aan besteed hebt, wordt ook beloond. Eet smakelijk!
Elizabeth zei…
Fijn zo'n oogst! Ik wist het niet dat zoete aardappels zolang goed blijven. Maar nu je het zegt; in de kelder liggen er nog 2 van een hele tijd geleden en ze zien er nog pico bello uit....
Margriet zei…
Ik heb toevallig zondag een plant in de kas uit de grond gehaald, met twee hele grote knollen en wat kleintjes . Ik was erg enthousiast omdat ik de plant vorig jaar zelf stekte na de oogst. In de winter thuis had staan en in het voorjaar in de kas zette. Er staan nu nog twee planten buiten in de volle grond, die laat ik nog even staan.