Voor dit recept heb ik nog geen zoete aardappel van eigen oogst gebruikt, die moeten nog even een week of twee zoeter worden maar de puntpaprika en de prei kwamen wel uit eigen moestuin.
Zoete aardappelschotel
Voor 2
personen heb je dit je er voor nodig:
300 gr gehakt
450 gr zoete aardappelpuree, gekookt en tot puree gestampt
2 puntpaprika’s of 1 grote
200 gr prei (fijngesneden) 1 dikke of 2 dunne
1 theelepel cajunkruiden
1 eetlepel tomatenpuree
Wat geraspte kaas
Boter en
melk
Verwarm de oven op 200 graden.
Rul het gehakt bruin in een pan met een beetje olie of boter.
Snijd de puntpaprika in reepjes en bak even mee met het gehakt.
Voeg ook de prei, tomatenpuree en cajunkruiden toe.
Meng alles goed door elkaar en breng het mengsel eventueel op smaak met peper
en zout en een snufje tijm.
Kook de zoete aardappelen met wat zout in ca. 20 minuten gaar, giet af en stamp
tot puree. Voeg eventueel boter en melk beetje bij beetje toe tot de zoete
aardappelpuree lekker smeuïg is geworden.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek af met de zoete aardappelpuree.
Bestrooi met een beetje kaas en bak ca. 20 minuten in de oven tot de kaas mooi
gesmolten is.
Ik gebruikte wat minder gehakt, 200 gram maar wel erg veel kaas, het zakje moest leeg.
En lekker dat het was!
Reacties
Dankjewel voor je recept!
Ook met kaas bovenop en omdat alles eigenlijk al gaar is en nog warm, zet ik het geheel maar tien minuten in de oven (gril).
Jullie hebben al gesmuld, wij vanavond 😋
Lie(f)s.