Doorgaan naar hoofdcontent

Palavas-les-Flots - Sète, eindpunt Via Rhôna

De meesten van jullie dachten dat we met het bereiken van de Middellandse Zee het eindpunt hadden gehaald maar dat was niet zo. Het officiële eindpunt van de Via Rhôna is de stad Sète en dat stuk hebben we vanmorgen gefietst, het was maar 40 km. Het was weer een prachtige tocht, veel langs het water.

En weer zagen wel veel flamingo's, wat is dat toch een machtig gezicht. Ze staan in ondiep water en trekken veel aandacht, ik was niet de enige die stopte om ze te fotograferen.

We bereiken Sète rond de middag en fietsen direct door naar het treinstation om kaartjes te kopen voor de volgende dag want we nemen de trein terug. In het station was het een gekkenhuis, voor het loket stond een lange rij mensen en de toegansdeur naar die ruimte was gesloten en bleef gesloten zei de bewaker. Te weinig personeel en ze kunnen de drukte niet aan. Na veel toestanden lukt het me in een automaat een kaartje voor twee personen te kopen naar Avignon, verder is er in het ding niets mogelijk. We lossen het morgen wel op, denken we en rijden de stad in. 

Sète is een van de mooiste vissers-en handelshavens van de Middellandse Zee. Overal zijn kanalen, we passeren er verschillende.

We vinden al snel het plein voor het gemeentehuis waar ons appartement aan ligt en als onze fietsen veilig binnen staan en we ons een beetje geïnstalleerd hebben gaan we eerst maar eens wat drinken op dat gezellig plein. We zitten nog niet of er komt een brassband aanlopen die een aubade gaat brengen aan een jarige die met een groot gezelschap in een hoek van het plein een feest geeft. Het kleine mannetje op de voorgrond speelde de sterren van de hemel, zo leuk.

Als we uit het raam van ons appartement naar beneden kijken zijn we deze fontein, een
octopus  met en twee dolfijnen.
De jongeman op de muur zat op zijn gemak de duiven te voeren.

Moeder met drie dochters? Ze lieten zich het ijs in ieder geval lekker smaken.

We zijn nog even naar de haven gelopen en verwonderde ons over deze boot met drie kleine bootjes achterop. Wat dat te betekenen heeft konden we niet verzinnen.

Met deze grote veerboot kun je naar Tanger in Marokko oversteken, hij doet er ruim 42 uur over.

Zo'n palmboom doet me echt aan de Franse zuidkust denken dus die moest beslist nog even op de foto.

Reacties

Judy zei…
Wow, mooi allemaal. Ik hoop dat jullie morgen in goede orde met de trein kunnen reizen.
In de weer zei…
Fijne reis terug, het was ontzettend leuk om jullie te volgen.
Emie zei…
Alweer zo'n sfeervol reisverslag. Heerlijke kleurrijke beelden en ik zie jullie gewoon genieten! Succes met de treinreis.
Mooie fietsreis hebben jullie gemaakt! Succes morgen met de treinreis naar Avignon. Ben benieuwd of jullie daar vandaan weer makkelijk door kunnen ‘treinen’ en anders bel je maar😂
Marthy zei…
We komen thuis, hoe dan ook!
Sjoerd zei…
Ik zie daar vier bootjes achterop, of ik moet me vergissen, wel een vreemt vaartuig overigens. Ik wens jullie een makkelijke thuisreis.
Anoniem zei…
Het is een reddingsboot.
Janny zei…
Dat was weer een mooi reisverslag, jullie boffen met het weer. Hopelijk verloopt de terugreis ook goed.
Bertiebo zei…
Wat een topvakantie zeg. Leuk dat je per trein terug kan
miekequilt zei…
Waren mooie reis hebben jullie gemaakt. Hopelijk komen jullie weer goed thuis.
KnutzEls zei…
Dat wordt nog een avontuur met de trein. Veel succes en goeie thuiskomst.
Dat 'gedoe' op het station klinkt net Nederland. Jammer dat het zo gaat.
Prachtige tocht fietsten jullie!!
De terugreis gaat nog een avontuur worden. Je komt vast ergens, ik hoop thuis!