Doorgaan naar hoofdcontent

Groenteboer aan huis

Toen wij zondagavond thuiskwamen van onze fietstocht merkten we dat er een groep in de stoppenkast uitgeslagen was. Het was noodweer geweest in de Ardèche en dan gebeurt dat weleens met die bovengrondse leidingen. Mart schakelde de groep weer in en liep direct door naar de vriezer in de bijkeuken. En wat hij vreesde was gebeurd, de weinige zakken fruit die op de bodem lagen dreven in het vocht. Ik had de vriezer al nagenoeg leeggemaakt, er stonden ook nog twee doosjes gehakt in en wat ander klein spul, dat was niet zo erg dat die bedorven waren maar die zakken fruit vonden wij wel erg. Vier kilo braam en drie kilo pruimen, de pit eruit en netjes in stukken gesneden. Die waren voor onze vrienden Ernest en Annelies en die zouden we brengen nadat we uitgefietst waren.

Omdat ik wel klaar was met jam inmaken hadden wij dit fruit voor hen bewaard maar dat was nu bedorven. Gisteren gingen wij op bezoek bij hen om afscheid te nemen, wij gaan eerdaags naar Nederland. Maar we gingen niet me lege handen, oh nee. Er was ondertussen weer een hele partij tomaten rood en die lekkere handperen eten wij toch niet ook meer op. We hadden, zoals altijd, weer een reuze gezellige dag met elkaar.

Reacties

Judy zei…
Ziet er heerlijk uit! Jammer van het bedorven fruit, zeg. Maar gelukkig hadden jullie genoeg andere dingen om mee te nemen.
Edward McDunn zei…
Goh, zonde van dat fruit hoor!
Emie zei…
Een herkenbaar probleem die doorslaande stoppen en zo zonde van al dat fruit. Maar met de andere goede gaven die je mee kon nemen zal je je vrienden ook blij hebben gemaakt.
Janny zei…
Vervelend als je dan net niet thuis bent. Maar de tomaten en peren zien er goed uit!
Sjoerd zei…
Dat is jammer maar helaas. Het is ons ook al eens een keer gebeurd. Erger is meestal ook de rotzooi die je dan kwijt moet en het schoonmaken.
En wat waren wij gisteren blij met die groenteboer! Volgens le météo wordt het weer In het weekend wat minder mooi hier dus dan ga ik eens lekker aan de slag met al die tomaten. Heerlijk!
In de weer zei…
Met de peren en de tomaten kun je ook wel wat, heerlijk al dat verse spul.
Het is jammer van het fruit, maar je kunt er niks aan veranderen, dus maar niet meer aan denken.
miekequilt zei…
Wat leuk dat jullie zoveel lekkers mee konden nemen, ondanks de stroomstoring.
Marthy zei…
Zo denk ik er ook altijd over, Toos. Niets meer aan te doen, uit mijn hoofd.
Lies zei…
Dat negatieve vergeten we, al dat lekker verse absoluut niet!
Lie(f)s.
Bertiebo zei…
Pech! Niks aan te doen.
Jammer ook van het werk, maar gelukkig is er bij jullie overdaad!
KnutzEls zei…
Zonde van al het eten. Gewoon pech.
schrijfsels zei…
zonde, maar niks aan te doen
bemar zei…
Jammer van het bedorven fruit, gelukkig had je nog genoeg mee te nemen.