Doorgaan naar hoofdcontent

Tonijn en dan ook maar de salade

Ik kocht vanmorgen een paar blikjes tonijn en weer viel me op hoe ontzettend veel van die blikjes er in zo'n Franse supermarkt staan. Zeven planken vol met die blikjes.

En de planken ernaast werden ook nog een voor de helft in genomen met tonijn. In de kleine platte blikjes met al die kleurtjes links zitten sardines. Nu zijn die grote Franse supermarkten, ook wel 'les grande surfaces' (grootwinkelbedrijven) genoemd natuurlijk niet te vergelijken met mijn supermarkt in Stolwijk die wij gemakshalve 'Gerrit' noemen (de naam van de eigenaar). Er zit zelfs geen Albert Heijn in ons dorp.

Prachtig gezicht hoor, al die schappen vol maar met eigenlijk maar met één product. Als ik over een paar weken weer bij Gerrit binnenstap voel ik iets van opluchting. Het hoeft voor mij niet allemaal zo groots en geweldig.

 
Verschillende mensen vroegen laatst om het recept van mijn tonijnsalade dus die geef ik maar meteen, we zijn nu toch met tonijn bezig.

Laat een blikje tonijn in water(170/140gr) uitlekken, doe het in een kom en maak het met een vork wat losser. Snij een halve rode ui, sjalot kan ook en wat augurkjes fijn, dat gaat erbij samen met een eetlepel kappertjes.
Dan 2 eetlepels mayonaise, 1 à twee eetlepels yogurt of crème fraiche, halve theelepel mosterd, beetje citroensap of azijn, peper en zout, paar druppels tabasco en wat je nog meer lekker vind. Klein schepje suiker zou er ook nog bij mogen. Ik maak mijn sausjes en vinaigrettes altijd zelf  en ze is nooit hetzelfde. Probeer en proef!

Als ik het in een grotere hoeveelheid maak gaat er bij mij ook weleens een appel en of een gekookt ei in. Deze hoeveelheid eten wij tweeën met een stokbroodje met gemak op.

Reacties

Jolande zei…
Het zou een foto bij ons in de supermarkt kunnen zijn. De eerste keer dat ik een blikje tonijn wilde kopen heb ik er een hele tijd over gedaan om er eentje te kiezen.
willy zei…
dat verwondert me wel enigszins Marthy

zoveel zul je er bij ons niet vinden

groeten

Judy zei…
Wat een geweldige foto's, het lijkt wel kunst! Moeilijk om dan te kiezen. Het recept klinkt verrukkelijk!
miekequilt zei…
Die platte blikjes zijn ook lekker voor op brood. Leuk souveniertje vinden wij altijd. En dat slaatje is natuurlijk lekker!
KnutzEls zei…
Het kan oom te veel van het goede zijn. Geeft alleen maar keuzestress. Dat recept linkt me heerlijk.
Emie zei…
Moet ook meteen aan salade Nicoise denken toen ik de blikjes tonijn zag. Ik maak dat ook geregeld en heb, op de boontjes na, meestal alles wel in huis voor zo'n smakelijk lunch gerecht.
Sjoerd zei…
Alsof een merk niet genoeg kan zijn... Een mens kan toch maar één blik uitzoeken, dus al die andere nemen alleen maar ruimte in.