Doorgaan naar hoofdcontent

Van Avignon naar Arles, de stad van Vincent van Gogh

We vertrokken vanmorgen al om half negen, er was veel regen voorspeld dus we wisten niet precies hoe de dag ging verlopen. De fietskleding zat bovenin een van de fietstassen, zo voor het grijpen. Toen we buiten kwamen zagen we dat er al een buitje was gevallen en de lucht was zwaar bewolkt. We kwamen gelukkig makkelijk Avignon uit, hadden meteen de goede weg. We zagen weinig van de Rhône vandaag, er stond veel begroeing langs het water en we fietsten ook vaak meer landinwaarts.

Wat een geluk, de regen bleef uit, we hebben de hele dag geen druppel gehad. Weer veel wijnvelden vandaag en daarna veel akkerbouw. Vlak land met hier en daar een grote boerderij. Wat is Frankrijk toch een uitgestrekt land.

Vroeg in de middag kwamen we in Arles aan, inmiddels hadden we weer volop zon. Wat een prachtige stad. Wat kleiner dan Avignon maar minstens net zo mooi en nog meer die zuidelijke sfeer.

Veel prachtige gebouwen waaronder de kerk van Saint Trophime waarvan hier een detail.

Mooie straatjes waar ik dan altijd in wil lopen om te kijken wat er verder nog te zien is en echt, dan ontdek je de mooiste plekjes. 

In de Arena van Arles is wel plaats voor 24.000 mensen. Je kan er nog stierengevechten bijwonen maar tegenwoordig wordt de stier niet meer gedood, gelukkig.

De jeugd klit bij elkaar, niet onder de indruk van alle historie rondom.

Zomaar een doorkijkje waarvan er vele waren.

Van het Théatre Antique in Arles is weinig overgebleven. Fanatieke Christenen gebruikten de stenen om hun kerken en huizen te bouwen.

 In Arles is goed te merken dat dit de stad van Vincent van Gogh is. Op het Place du Forum kan je het café vinden dat van Gogh in een van zijn werken schilderde. Wij aten er een hapje.

Reacties

miekequilt zei…
Mooie stad. Ik ben er nog nooit geweest dus het is leuk om even bij jou te kijken naar de mooie foto's.
Emie zei…
Daar zou ik ook wel eens een kijkje willen nemen. Gelukkig kan dat ook via jouw foto's!
Prachtig! En wat fijn dat het weer meevalt tot nu toe. Het heeft hier gisteren de hele dag geregend.
Gerda zei…
Arles is een fantastische stad. Ook het LUMA is een bezoekje waard, La Tour is ontworpen door Frank Gehry. Wat een fantastische reis maken jullie, ik kijk met heimwee mee. Wij zijn weer in Nederland.
Gerda
Sjoerd zei…
Het doet me een beetje Italiaans aan, van Gogh staat hier als screensaver op de TV.
Edward McDunn zei…
Mooi om dit te zien hoor, ik ben ook altijd gek op die kleine straatjes.
Inge zei…
Het is altijd weer genieten op je blog, de verhalen en achtergronden van een plek, prachtige foto’s weer, het roept zoveel op.
Paar jaar terug waren we zomaar naar Avignon gegaan omdat we er toch in de buurt waren, bleek er theater festival te zijn, zo van genoten overal op straat toneel dans zang, acrobatiek met doeken in een boom…
Ook Arles hebben we bezocht, zoveel details die je bekend zijn, dank je wel…Inge
Heel leuk dat jullie precies daar gingen eten. Als je er toch bent....
Annelies zei…
Arles, een mooie stad. Ben er een aantal maal geweest. Ik was van de week nog op stoffenjacht in Saint Saturnin les Avignon.
Bertiebo zei…
Leuk om mee te gaan op je tocht
Judy zei…
Wat een prachtige straatjes en doorkijkjes! Schilderachtig! Nou ja, van Gogh wist het wel!
In de weer zei…
Wat leuk Marthy, ik volg jullie via ons eigen album.
Op dat terras hebben wij wat gedronken, de stoeltjes waren toen (2003) geel !
Anoniem zei…
Hallo Marthy
Wij hebben afgelopen dagen deze plaatsen Arles, Aiques Mortes, Camarque ook bezocht. Zelfde foto genomen van Cafe afgelopen dinsdag. Zeker een leuke stad.
Suzanne
Wat leuk zo'n inkijkje in dat bekende stadje.