Doorgaan naar hoofdcontent

Phoenix: de memoires van Abel Sikkink

De historische roman Phoenix gaat over een schip vol Achterhoekers dat in Amerika is vergaan. Een verhaal dat Bert Wagendorp die uit de Achterhoek komt op zijn zesde voor het eerst hoorde van zijn vader. "Mijn vader vertelde het verhaal altijd gewoon als een leuk verhaaltje. Als we het over een familie in Amerika hadden, dan begon hij over dat schip. Pas veel later hoorde ik wat er echt gebeurd was".

Winterswijk, 1847. Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Hij groeit op in een klein dorp in Wisconsin waar hij in de leer gaat als journalist en dan reist hij zijn vriend Kalle achterna die in New York carrière maakt als fotograaf. Daar opent zich een nieuwe wereld. Het is de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog en Abel bereidt zich voor op een nieuwe rol: die van oorlogsverslaggever. Intussen blijft hij zoeken naar de verantwoordelijken voor de ondergang van zijn familie.

Een prachtig boek, ik genoot er echt van tijdens het lezen, vond het jammer dat het uit was. Maar het goede nieuws is dat  Phoenix het eerste deel is van een trilogie. Het tweede deel wordt in april verwacht. Ik hou van historische romans zoals Phoenix. Dus ik kijk nu al uit naar het volgende deel over Abel Sikkink. Het boek is op waargebeurde feiten gebaseerd, maar wel echt een roman. 

Reacties

Lijkt me ook interessant.
John zei…
Voor deel 2 hoef je dan niet lang meer te wachten. Het lijkt me een goed verhaal.
Emie zei…
Ben ook dol op dit soort boeken en Bert Wagendorp schrijft heerlijk. Gaat op mijn lijstje, dank voor de tip.
Klinkt heerlijk! Ook weer zo’n boek waarin je zalig weg kunt duiken. Staat nu ook al genoteerd op mijn lijst, hoor!
Bertiebo zei…
Je bent al de tweede die over dit boek blogt en ik heb vertrouwen in allebei. Dus dit wordt mijn volgende boek. Dank
Jolande zei…
Dat klinkt inderdaad als een mooi boek. Fijn voor je dat je niet zo heel lang meer hoeft te wachten op deel 2.
willy zei…
dat wordt dus uitkijken naar een vervolg

prettige dag Marthy
In de weer zei…
Heb het doorgegeven aan manlief, die houdt wel van dat soort boeken.
KnutzEls zei…
Op mijn lijstje, zeker.
Mrs. T. zei…
Kom dan ook ff hier kijken als jij net zo enthousiast was over dit boek als ik. Jaaaaaaa, mooi en jaaaaaaa ook ik zit te wachten op deel 2. Nog even volhouden!