4 kilo tomaten, 4 grote uien, 4 gr. paprika’s, 2 middelgrote
courgettes, olijfolie. Kleinere
hoeveelheden kan natuurlijk ook.
De tomaten snijd ik in stukken en dan gaan ze zonder water in een grote pan. Kook ze (zeker in het begin regelmatig roeren zodat het niet aan kan zetten op de bodem) tot ze helemaal zacht zijn en laat ze dan ook nog wat inkoken. Doe ze dan door de passe-vite (roerzeef) als je geen pitjes wil hebben. Ik zet er gewoon de staaf mixer in. Verhit ondertussen een grote wok of jampan en bak in de olijfolie de fijngesnipperde ui. Als dat glazig is de paprika's erbij en even meebakken. Dan kan de geraspte courgette erdoor (de geraspte courgette bindt de saus nog wat). Doe dan het ingedikte tomatensap erbij en breng dat aan de kook. Terwijl de saus nu nog wat inkookt (af en toe roeren want uien, paprika's en courgetterasp zakken naar de bodem en kunnen dan aanzetten) haal je de potten uit de oven. De potten gaan nadat ze leeg zijn altijd in de vaatwasser en als ik ze daarna nodig heb zet ik ze ruim een half uur in een voorverwarmde over van 120 graden, ook de deksels. Vul de hete potten met de kokendhete tomatensaus, sluit ze goed af en zet ze ondersteboven zodat ze vacuüm kunnen trekken.
Reacties
Groeten.
Marga.
Dat gaat weer heerlijk smaken wanneer zo’n pot groenten-tomatensaus a la Marthy gebruikt wordt in gerecht.
Lie(f)s.
Volgend jaar wil ik ook weer tomaten in de tuin!
En met je recept ben ik blij; ik doe altijd maar wat..