Doorgaan naar hoofdcontent

Geschikt bevonden

Ik word binnen een paar maanden 75 jaar en dan moet men in Nederland gekeurd worden voor het rijbewijs. Nou, dat is nog een heel gedoe. Om te beginnen moet je vroeg genoeg een gezondheidsverklaring invullen, die koop je online bij het CBR. Natuurlijk moet je de nodige vragen omtrent je gezondheid invullen. Het CBR beoordeelt of je medisch geschikt bent of dat er een aanvullende keuring nodig is.

 Mocht je nu net als ik hartstikke gezond zijn, in mijn geval op wat reuma en artrose na en je denkt dat bij jou die keuring bij een arts niet nodig zal zijn, vergeet het maar. Je krijgt toch een oproep om een afspraak te maken bij een keuringsarts en daar ben ik verleden week geweest. Weer een stel vragen over mijn gezondheid terwijl ik daar al een complete lijst over had ingevuld online, mijn bloedruk werd gemeten en een hele simpele ogentest werd afgenomen. Ter plekke reken je af. Ik neem aan dat ik geschikt word bevonden.

 Voor Mart hebben we de procedure inmiddels ook opgestart. Daarna zijn onze rijbewijzen vijf jaar geldig en dan begint het feest opnieuw. Ik mag hopen dat wij lang kunnen blijven rijden want zowel in een klein dorp als Stolwijk en zeker op onze plek in Frankrijk is een auto onmisbaar.

Reacties

KnutzEls zei…
Ik heb het al gehad en de keuring viel reuze mee. Had ook nog aanvullende verklaring voor mn hart nodig, maar die nam dezelfde arts in een moeite door mee.
Sjoerd zei…
Ik dacht dat een keuring vanaf 75 jaar verplicht is. Ik moet als ik 74 word een nieuw rijbewijs aanvragen. Maar fijn dat je weer verder kan rijden.
In de weer zei…
Dat laatste hoop ik ook voor jullie.
Emie zei…
Op dat soort procedures zit een mens eigenlijk niet te wachten. Maar je wordt zeker goedgekeurd en dan kan je voorlopig weer vooruit.
Annelies zei…
Wat een gedoe. Hoop dat alles goed verloopt. Vast wel !
Janny zei…
Dat is niet niks, hopelijk mogen jullie nog lang blijven rijden!
Bertiebo zei…
Ook weer geregeld!
Edward McDunn zei…
Fijn dat je door de APK keuring bent gekomen hoor!
Ger zei…
Altijd fijn wanneer je goed door de verplichte keuring komt om rijbewijs te verlengen op senioren leeftijd.
Maar zijn er omstandigheden dat je rijbewijs ingenomen wordt zal je je daar ook bij neer moeten leggen,het CBR en keuringsartsen doen hopelijk hun werk naar alle eerlijkheid en hebben er geen boodschap aan dat iemand niet meer zelf naar vakantiehuis kan rijden of elders heen moet.Persoonlijk ben ik van mening dat op bepaalde leeftijd keuring elke 5 jaar best ruim is,in die tijd kan je fysieke en mentale gezondheid snel achteruit gaan.Er zijn mensen die dat zelf inzien en optijd uit de auto blijven,maar de ander is en blijft eigenwijs.
miekequilt zei…
Goed zo, Marthy. Zorg maar dat je mobiel blijft. Ik zie dat jouw meisjesnaam eerst staat, en dan e(chtgenote) v(an).
Een vooruitstrevende ambtenaar had je.
Of heb je daar zelf om gevraagd?
Marthy zei…
Volgens mij is dat gebruikelijk Mieke, zo staat het ook in je paspoort.
Een heel gedoe, maar je hebt het geregeld!
Mijn paspoort en rijbewijs staan ook op mijn geboortenaam. Ik ben er trots op.
Lies zei…
Gelukkig mag je de baan op!
Lie(f)s.
Voor 5 jaar in the pocket!
Anoniem zei…
het is altijd mogelijk dat ondanks het ogenschijnijk gunstige rapport van de keuringsarts het cbr meer informatie wil van een medisch specialist. ook dan weer afspraak, wachttijd, ter plekke afrekenen. ik hoop uiteraard dat uw aanname over geschiktheid juist is, maar het cbr bepaalt, daar helpt geen lieve moedertje aan.
Elizabeth zei…
Fijn dat je weer mag rijden, je moet er toch niet aan denken dat...
Op het moment denk je 'wat een geregel&gedoe, maar het is toch echt wel goed dat deze keuring er is.
Kun je in ieder geval weer vijf jaar mee vooruit.
Jolande zei…
Fijn voor je dat je het achter de rug hebt en ik wens je nog vele veilige kilometers.
willy zei…
iets wat we bij ons niet kennen Marthy

en je kunt terug verder

groeten