Doorgaan naar hoofdcontent

Stinkend nieskruid

De vrienden die gisteren op bezoek kwamen namen een prachtige bos bloemen mee, het zijn helleborussen, ik denk de Helleborus Niger.  Alleen maar groen tinten, zo mooi. Nooit geweten dat er ook boeketten van deze plant aangeboden worden.

Als wij 's winters voor korte tijd in de Ardèche zijn staan de hellingen vol met de wilde soort, Heleboris foetidus ook wel stinkend nieskruid genoemd. En in het vroege voorjaar zijn ze vaak ook nog te vinden. Het is nooit in me opgekomen om daar een boeket van te knippen, waarschijnlijk ingegeven door het 'stinkend' in de naam. Maar dat schijnt erg mee te vallen las ik op internet. Dus van nu af aan worden er in de winter vazen gevuld met deze mooie bloemen.

Reacties

Judy zei…
Stinkend nieskruid klinkt niet aantrekkelijk. Maar deze helleborussen in de vaas zijn wel heel mooi.
Helleborus is mijn favoriete bloem, met ook al zo'n mooie naam. Dat hij in het wild ook stinkend nieskruid heet, is wel een grote tegenstelling, qua naam, maar voor jouw een leuke ontdekking, dat het plukken ervan straks zo'n mooie vazen zal opleveren!
Sjoerd zei…
we hebben er hier in de tuin staan. Dat is iedere winter feest. In de vaas, daar heb ik ook nooit aan gedacht.
Bertiebo zei…
Wat een goed idee. Helleborussen in een vaas. Nooit bedacht en nooit gezien
Emie zei…
Schitterend, wat een heerlijk geschenk zo'n boeket!
In de weer zei…
Ziet er zo prachtig wild uit, écht schitterend.
Yova zei…
Helleborus Niger is een buiten plant. Ze hebben eigenlijk eraf gesneden in vaas gedaan. Hopelijk blijft het heel. Wel mooi deze bloemen. Ik heb ook wel eens balkon planten gedaan. Nu niet. Nu heb ik heide plantjes erin gezet. FIjne dag.
Petra1945 zei…
Helleborus niger is "gewoon" de kerstroos... inderdaad een tuinplant. Mooie bloemen in de eerste maanden van het jaar. Ik ken ze niet als snijbloem, maar waarom niet?
Stinkend Nieskruid is een andere helleborus: Helleborus Foetida. Licht giftig.
Janny zei…
Ze staan prachtig in de vaas!
Ger zei…
Oh dit lees en zie ik heel graag.
Wat een fantastisch mooi boeket.
Ben even gaan Google:de Helleborus is als snijbloem minder bekend.In NL zijn meerdere kwekers er al jaren mee bezig om snijbloemen uit Helleborus te kweken in verschillende varianten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn.Snij Helleborus is nu nog een exclusief product in het betere segment.
Je zal er lang plezier van hebben Marthy,ze staan wel 3 weken op de vaas.
Je snapt wel waar ik naar opzoek ga,misschien dit jaar boeket op tafel inplaats van potjes met buitenplanten binnen waarvan ik de aarde afdek met mos.
Elizabeth zei…
Ik had het in de tuin staan, maar was vergeten de bloemen eruit te knippen. En toen kwam het overal op. Dus ben ik rigoureus te werk gegaan. Ik zou er nooit aan denken om dit in een boeket te gebruiken, maar leuk is het wel!
Jolande zei…
Stinkend nieskruid, wie bedenkt er nu zo´n naam vraag ik me af.
Ik zou er ook niet aan denken om die op een vaas te zetten, maar dat komt omdat wij niet eens een vaas hebben :-)
miekequilt zei…
Wat een mooi boeket kreeg je. De kleur vind ik prachtig en zoals ik hierboven lees, ben ik niet de enige die dat vind.
Lies zei…
Mooi weelderig boeket!
Lie(f)s.