Doorgaan naar hoofdcontent

Skaten

Toen eind augustus bekend werd dat ik geopereerd zou worden aan mijn knie belde ik met Suze. Zij is sportmasseuse en behandelt mij al jaren, kent alle spieren in mijn lijf en weet altijd de moeilijke plekken te vinden. Ik werd natuurlijk direct vol goede raad gestopt over de voorbereidingen die ik zou kunnen doen en ze gaf mij de tip om een stukje speelgoed te kopen, een klein skatebordje. Ze had ze toevallig die week nog zien liggen bij de Action. Stom toevallig moesten wij de volgende dag de wekelijkse boodschappen gaan doen in Privas waar ook een Action winkel zit dus daar liepen we even naar binnen. En ja hoor, daar vond ik er een.

Sinds mijn operatiegebruik ik hem iedere dag een paar keer, zittend op een stoel en staand naast een stoel. In het begin was ik al blij als ik er mijn been op kon zetten maar langzamerhand ging ik er een beetje op bewegen. En nu schuif ik er volop mee heen en weer. Ik heb bovendien gemerkt dat als ik staand mijn hiel op de plank laat staan als ik achteruit beweeg ik mijn achillespees en kuit flink oprek. Een bijkomend voordeel van de plank dus.
 

Reacties

Judy zei…
Handige tip! Je boft met zo'n fijne masseuse!
Sjoerd zei…
Lijkt me een heel leuke tip.
Anoniem zei…
Straks ga je heel Stolwijk nog door op je skate! Gezellig samen met je kleindochter ;-) Goed voor jong en oud dus zo'n skate.
Lies
Bertiebo zei…
Ik kan me voorstellen dat het goed werkt. Zelf zou ik het niet meer durven, ook niet met een stoel ernaast. Veel te bang om te vallen...
Dat is toch super dat zo’n simpel kinderskateboard ingezet kan worden als medisch hulpmiddel! Je kleinkinderen zullen je een nog stoerdere oma vinden!
Emie zei…
Deze tip wordt weer doorgespeeld naar de patiënt hier.
miekequilt zei…
Een handig hulpmiddel. Fijn dat je therapeut zo goed meedenkt.
KnutzEls zei…
Dat maakt oefen een beetje leuker, doe je best 😁👍🍀
Marthy zei…
Ik sta met mijn andere been stevig op de grond hoor Bettie.
Wat een praktische tip!
Janny zei…
Wat een leuke tip, heel goed voor je spieren!
Elizabeth zei…
Daar zou je zelf toch niet opkomen, wat een fijne tip!
Ger zei…
Handige tip van jou fysiotherapeut.
Het is precies de juiste slag om je been naar voor en achter te buigen.
Zo zat ik op stevige tafel thuis of op massagetafel bij fysio en bungelde been naar voor en achter.
Later kocht ik een stoelfiets waarmee met lichte weerstand je knieën,enkels,heupen en spieren van onder en bovenbenen traint.
In de weer zei…
Die tip is écht supergoed Marthy.
willy zei…
een goede tip

zelf zou ik er nooit aan gedacht hebben

prettige dag
Goede tip en handig dat je er een vond. Ik schoof zittend met mijn voet op een handdoek heen en weer op de gladde vloer (om te kunnen buigen). En bungelen op de tafel was ook fijn. Mooi dat je goed op je andere been kan staan. Dat lukte mij pas bij de tweede prothese. Ik had ook plankjes , iets langer dan mijn voet, met in het midden ( in de breedte) er onder een halfronde lat en een met een halfronde lat van rechts onder naar links boven. Heel goed voor balans oefeningen. (Even naar de die het zelf zaak;) Je merkt wel dat jouw verhaal bij mij steeds veel herinneringen oproept. Succes met de revalidatie.
Annelies zei…
Veel succes met je verdere herstel !
Jolande zei…
Wat een geweldige tip en goed dat de Action er eentje had voor je.
Lies zei…
Waar 'dat ding op wieltjes' al niet goed voor is!
Lie(f)s.