Doorgaan naar hoofdcontent

Gespreksstof

Wij lopen al bijna vijftig jaar door de Bovenkerkse Buurt te wandelen dus iedere verandering valt ons op. Vooral als wij in het najaar weer terug uit Frankrijk komen kijken we met argusogen rond of er nog wat gebeurd is en dat wordt door ons ook onmiddellijk opgemerkt.

Hé, een nieuwe schuur achter een oude boerderij, dat is bijzonder. 
We wisten dat de boerderij een andere eigenaar had gekregen en vroegen ons van de winter al af wat deze er mee zou gaan doen.

De schuur die er voor staat is heel groot, kijk maar naar de lengte maar erg oud.

Het woonhuis is op het oog nog in goede staat maar de buitenmuren slaan altijd vocht uit, dat is al die jaren al zo. Dat moet binnen te merken zijn, dat kan niet anders.

Dus ja, wat gaat het worden? Een totoale renovatie of afbreken en nieuw bouwen. Het is wel een mooie plek, achter kijk je de hele polder in. We gaan het afwachten en ondertussen hebben we iedere keer dat we erlangs lopen andere ideeën met wat ermee zou kunnen gaan gebeuren. 
Gespreksstof genoeg dus.

Reacties

Yova zei…
Goedemorgen,
Bovenkerkse Buurt is zeker mooi om te wandelen. Boerderij ziet zeker oudje uit. Maar kunnen toch renovatie doen. Verder ziet wel aardig uit als het opknappen. Of gaan afbreken. Lekker aan de slootwater kant. Dit hoor je nog. Opvalt Nederlandse vlag in grond gezet. Ach.... Boom op achtergrond mooie boom. Fijne dag. Groetjes,
Sjoerd zei…
Wat gaat het worden, die vraag stellen wij ons ook telkens weer als er iemand een pand overneemt. Hier wordt het vaak gedaan door een huisjesmelker, vlug verbouwen en er studenten of alleenstaanden in parkeren. Want lang blijven die nooit. Gelukkig heeft de gemeente daar nu een stokje voor gestoken en mag je een huis alleen kopen als je er zelf in gaat wonen.
Judy zei…
Mooie boerderij! Zal wel aardig wat werk zijn om hem op te knappen, zeker met vochtproblemen. Dat is wat ik erbij denk.
miekequilt zei…
Mooie plek om te ver/herbouwen. En als er dan zo'n mooie schuur staat is er vast verwarming en gaan de nieuwe bewoners daar misschien alvast wonen. Leuk om zo'n mooi project tijdens je wandeling tegen te komen. Houd je ons op de hoogte?
Met dat woonhuis moeten ze iets, maar die oude schuur vind ik wel mooi om te zien in deze staat.
Bertiebo zei…
Het is ook nog eens een prachtige plek.
Janny zei…
Een mooi plekje, maar best veel werk om op te knappen.
Ger zei…
In het dorp waar jullie al zó lang wonen en wandelen wordt elke verandering opgemerkt zo te lezen.
Wanneer oude boerderij verkocht is en niet onder monumentenzorg valt kun je los gaan met bouwen,verbouwen of restaureren.Geen probleem wanneer je grote zak met geld te besteden hebt.Het is op jou mooie foto’s vaak te zien hoe prachtig wonen het er is.Dus lang zal bord te koop niet in de tuin staan in deze tijd van woningnood.
In de weer zei…
Die hebben nog heel wat werk voor de boeg, maar als ze nog jong zijn is dat geen probleem.
Lies zei…
Hopelijk lukt alles daar zonder problemen...
Lie(f)s.
Jolande zei…
Ben benieuwd wat ze zullen gaan doen.
Vochtproblemen, daar ben je zo een, twee, drie niet vanaf.
Ik herken trouwens helemaal wat je schrijft, wij hebben hetzelfde als we terug komen in Belgie.
Elizabeth zei…
Ik vind dit het mooiste stukje Stolwijk!