Doorgaan naar hoofdcontent

Diepgelovig



Ik kon het niet nalaten om afgelopen zaterdag even over het dorp te lopen om naar Sinterklaas te kijken die net in Stolwijk was aangekomen. Dat gaat er lekker kneuterig bij ons aan toe, geen drommen mensen, geen dranghekken maar gewoon Sinterklaas in zijn zetel op een open trailer waar alle kinderen even een praatje met de Goedheiligman mogen maken en een zak lekkers krijgen.

Pieten die touwtje springen en andere gekkigheid uit halen en ondertussen wat pepernoten uitdelen aan ouders die de allerkleinsten op de arm hebben. Saar, ons jongste kleinkind behoort niet meer tot de gelovigen maar ik kwam haar daar wel tegen met twee vriendinnen, de kans op een zak snoep liet dat  stel zich niet ontnemen.

Jammer dat geen van de kleinkinderen nog gelooft maar hun oma heeft een heilig geloof in Sinterklaas en blijft het daarom gewoon vieren. Niks geen pakjes onder de kerstboom die ik trouwens de laatste jaren toch niet meer heb. Hier gaan wij zondag zingen, pakjes uitpakken en gekke gedichten voorlezen.

Ik schiet al aardig op met de voorbereidingen, tussen de eerste dichtregels door wordt er ook een grote boodschappenbrief gemaakt want we zitten die dag met tien man aan tafel. Een groter plezier kan je deze diepgelovige niet doen.

Reacties

Bertiebo zei…
Heerlijk! En ga zo door!
Sjoerd zei…
Ik vertelde mijn kinderen dat als ze niet meer geloofden ze ook niets zouden krijgen. Dat werkt nu nog...
San zei…
Heerlijk!
Hier nog zo'n gelovige. Die ook naar de intocht keek bij haar voor de deur. Die het soms anders 'moet' vieren dan ze zou willen. Maar prima hoor. Dan gaan we uit eten als ze dat een leuker cadeau vinden :-)
In de weer zei…
Hier ook Sinterklaas hoor, maar dan met het Sinterklaas dobbelspel, hilarisch.
Uiteraard ook eten en net als bij jullie, ook met z’n tienen.
Emie zei…
Wat ziet het er gezellig uit bij jullie in het dorp. Onze kinderen kiezen er dit jaar niet voor het sinterklaasfeest te vieren al heeft dat eeen goede reden..jammer is het wel. Ik wens jullie een heerlijke pakjesavond toe!
Marthy zei…
Toos, ik ken dat spel, jarenlang met kinderen en aanhang gespeeld totdat er kleinkinderen kwamen. We stellen het nog een jaartje uit maar volgend jaar gaan we het zeker doen, zo leuk. Zoon Bas heeft de kaartjes die we zelf maken nog op zijn pc staan.
Het blijft toch altijd een leuk en sfeervol gebeuren zo’n intocht, voor zowel jong als oud!
Vast veel voorpret Marthy en zondag een mooi en gezellig Sinterklaasfeest gewenst!
willy zei…
geloven of niet

als je het maar viert

prettig feest gewenst Marthy
Ik moet helemaal glimlachen om je post. Wat heerlijk! Daar draait het ook allemaal om bij het Sinterklaas feest. Ik vind het een enorm mooi feest.
Edward McDunn zei…
Leuk hoor, echt ouderwets Sinterklaasfeest vieren, dat mag nooit verloren gaan.
Rond deze tijd,geloof ik weer heilig in de Sint, en zet ook mijn schoen,
maar daar kigt de volgende morgen alleen maar een dode vlieg in...dank U Sinterklaasje!
Janny zei…
Een heel fijn Sinterklaasfeest gewenst, leuk zo met een flinke groep!
KnutzEls zei…
Fijn sinterklaasfeest.
Ga lekker genieten, heerlijk!!
Lies zei…
Dat wordt 'het' feest!
Lie(f)s.
miekequilt zei…
Wat is het toch een heerlijk feest hè. Genieten voor oud en jong, groot en klein.
Wij hadden gisteren een speurtocht voor vijf kleinkinderen in de flat. Wat een pret voor iedereen.
Diepgelovig. Wat een sublieme titel. Juist dat gewone dorpse waardeer ik. Het is zo'n fantastisch feest. Ook jij blijft altijd kind (-: