Doorgaan naar hoofdcontent

Venters aan de deur

De bel ging en ik liet Saar de hal binnnen, ze had zichzelf al via whatsapp aangekondigd. Toen ik de deur opendeed stond ze daar samen met een vriendinnetje en een flinke rugzak vol met speculaaspoppen. Of ik er eentje wilde kopen, vijf euro maar en de opbrengst ging naar hun volleybalvereniging. Die vereniging heet DOSKO, 'Door Ons Samenspel Komt Overwinning', een heerlijke ouderwetse naam. Natuurlijke wilde oma er eentje kopen, wie kan deze twee schatten iets weigeren en toevallig heeft Saar een opa die gek is op dikke brok zoals wij het altijd noemen. Er werd een papier uit de tas gehaald want ik kon via een QR code betalen. De dames begeleidde me even in dat gebeuren, ze wisten er alles van.

Nee, ze hadden geen tijd om binnen te komen, ze moesten verder. Ik heb ze naar een buurvrouw gestuurd en die had net bezoek dus daar verkochten ze er twee tegelijk. Daar werd contant afgerekend dus dat geld moest eerst goed opgeborgen worden, daar waren ze op deze foto mee bezig. Oma genoot op afstand van die twee maar stond ondertussen wel te vernikkelen in haar open deur. Even verder op de galerij konden ze weer een speculaaspop slijten, achter haar rug stak Saar een duimpje op naar mij. Tevreden schoten ze het trappenuis in.

Reacties

Bertiebo zei…
Ze is er ook echt op gekleed, Saar. Erg leuk. Die muts ook!
Judy zei…
Superleuke deurverkopers! Lekker ook, speculaas!
Sjoerd zei…
Zoiets kun je inderdaad niet weigeren. leuk stel zo bij elkaar.
Daar doe je toch graag de deur voor open!
Leuk die ouderwets aandoende namen van sportverenigingen. Zo zat ik vroeger op de avondgymnastiekclub THOB. Ik geloof dat die afkorting stond voor ‘tot heil onzer body’.
miekequilt zei…
Zulke leuke meisjes weiger je niks hè. En voor een goed doel koop je helemaal graag. Goed gedaan, Saar!
Emie zei…
Wat een goede actie van Dosko en van Saar en haar vriendin. En geweldig beschreven!
Elizabeth zei…
O heerlijk vind ik zoiets; kids die langs de deur komen om iets te verkopen of voor het bekende ruilspelletje...
Jolande zei…
Een leuke actie met leuke verkoopstertjes.
In de weer zei…
O heerlijk zoiets, we hebben hier aan heel veel acties meegedaan, wat zeg alle acties waar de kleinkinderen voor langs de deur gingen.
Nu komt dat niet zoveel meer voor, wel van buurkinderen en net als Saar en haar vriendinnetje weten ze goed om te gaan met de moderne betaal methodes.
Lekker hè, speculaasbrokken !
Ger zei…

Meestal gaat het om geleur aan de deur…
Maar voor zo’n goede actie,van leuk stel met lekkere speculaaspoppen,koop je graag aan de deur
Ken het uit het dorp met een zeer actief verenigingsleven waar mijn kleinkinderen opgroeiden,nu inmiddels volwassen maar nog altijd zeer betrokken en behulpzaam in dat dorpse leven voor jong en oud.
Janny zei…
Wat een leuke actie en de meisjes hebben er duidelijk plezier in!
Lies zei…
Zo'n schattige 'jongedames' stuur je toch niet weg zonder te kopen...!
Lie(f)s.
Ha schattig, die twee. Die zullen de clubkas wel goed aanvullen met hun verkoop!
bemar zei…
leuk hoor, hier komen eigenlijk nooit meer kinderen langs om iets te verkopen bedenk ik me nu ik je blog lees.
Roos' beste vriendin kwam voorheen langs de deur. Speculaaspoppen voor de muziekvereniging. Mijn ouders wilden er ook altijd eentje. Heerlijk zijn ze!
Schattig, het worden al hele dametjes.