Doorgaan naar hoofdcontent

Vreemde eend in de bijt

Gistermiddag zouden we vrienden op bezoek krijgen dus we wilden 's morgens nog even een klein wandelingetje maken, het zou droog blijven was er beloofd. Nu komen die beloftes van de weersdeskundigen niet altijd uit maar in dit geval wel. Het hoefde ook geen lange wandeling te zijn dus we liepen de Hennepakkers in wat vlak achter ons appartementengebouw ligt.

Veel bijzonders was er niet te zien, we kwamen alleen een groep hondenbezitters tegen die nog steeds niet snappen dat je het niet op prijs stelt als er drie honden tegelijk op je af komen stormen en tegen je op springen. Een van de dames kwam ik deze week ook al in Bovenkerk tegen terwijl ze daar gezellig met een andere hondenbezitster liep te keuvelen. Hun honden waaronder een ongehoorzame Berner Sennenhond liepen me bijna omver, ik kon net aan op de been blijven, de pootafdrukken stonden op mijn schoenen. Deze mevrouw heeft me al heel wat keren met mijn stok in Bovenkerk zien lopen maar heeft toch niet het fatsoen om haar hond even aan te lijnen. 

In een groepje eenden viel me deze eend op die een stuk groter was dan de rest.

Ik ben absoluut geen vogelkenner, heb gezocht naar een naam maar kon de eend niet determineren.
Onder jullie beslist iemand die het weet.

We kwamen zoals voorspeld droog thuis en hadden een gezellige middag en avond met onze vrienden waar ik een lekker maaltje voor had gekookt. Als er naar het recept gevraagd wordt weet je dat het in de smaak is gevallen.

Reacties

Bertiebo zei…
Oh die hondenmensen. Sommigen zijn echt zo erg. Op een van mijn eerste wandelingen, alleen, na mijn gebroken rug' sprong er ook een hond tegen me op. Doodsbang was ik. 'Ze mogen hier vrij rond lopen hoor' zei die baas nog. Wat ik zei zal ik niet herhalen.
Yova zei…
Honden kunnen zeker omver lopen. Oei je kon net recht staan met je knie.... Berner Sennenhond is best grote hond. Wat is daar mooie buurt om te wandelen. Wil;genbomen op de rij aan de water is altijd zo mooi gezicht. Eend is zeker apart om te zien. Helaas ken deze eend ook niet. Niet eerder gezien. Je had gezellig middag gehad. Fijne dag.
Anoniem zei…
Je verontwaardiging klikt er door heen over de honden. Wij als hondbezitter hebben daar ook zo'n hekel aan als een hond op je afkomt, hou bij je dat beest of lijn hem (zeggen ze het is een zij/haar hoor;-)) aan. Die mensen vinden het vaak zelf juist leuk, de hond is zo enthousiast en wil even socializen heet dat. Dan denk ik je socialized maar een end op of je doet het maar bij iemand anders. Je kind laat je toch ook niet zomaar naar een wildvreemde rennen. Wij zijn vast geen echte honden liefhebber want met hond hoef ik het ook niet.
Lies
Judy zei…
Vreselijk, honden die tegen je opspringen. Gewoon slecht opgevoed. Die eend is een mandarijneend, geloof ik.
Emie zei…
Heerlijke wandeling, fijne middag met vrienden maar wel een nare ervaring met honden. Ik heb het er ook niet zo op en het is gewoonweg asociaal van de hondenbezitter het beest niet bij zich te houden.
Sjoerd zei…
Ik heb er ook een gloeiende hekel aan. Mijn hond heeft dat nooit gedaan, gewoon gebrek aan opvoeding denk ik dan. De eend is zeker geen Mandarijneend dat zijn kleine eenden met grote kleurvlakken. Ik kan deze ook zo snel iet thuisbrengen.
miekequilt zei…
Wat is dat toch met hondenbezitters die maar denken dat hun hond alles mag en dat een ander dat leuk vindt? Ik loop hier vaak door het bos en als ik iemand zie met een aangelijnde hond, zeg ik altijd dat ik dat zo fijn vind en dat het zo fijn wandelt zonder losse honden. Want ik kan zo vreselijk uit mijn slof schieten bij opspringende honden, ik doe het nu maar andersom.
Ik kan je niet helpen bij de eend, daar heb ik geen verstand van.
Gelukkig liep de dag goed af bij jullie, eten en kletsen met vrienden: een goed leven zo.
KnutzEls zei…
Ik kijk al bij voorbaat bozig als ik een "losse" hond zie. Groot of klein, ze horen aan de lijn.
Edward McDunn zei…
Honden die tegen je opspringen, is heel vervelend, zeker wanneer je ouder bent, en toch al niet zo stevig meer op je benen staat.
De naam van de eend, heb ik ook niet kunnen vinden.
willy zei…
een gebrek aan opvoeding van die honden

altijd vervelend als een dier tegen je opspringt

aan de naam van de eend ga ik me niet wagen

ze staat wel mooi op de foto

prettige dag
Janny zei…
Vreselijk die honden die tegen je opspringen, ik heb het er ook niet op. Gelukkig ben je niet gevallen.
In de weer zei…
Gelukkig bleef je op de been, maar je moet er toch niet aan denken dat het op zo’n manier helemaal fout kan uitpakken.
Je doet er alles aan om goed te herstellen en dan, pff.
Wij maken het ook veel mee als we aan het fietsen zijn, mensen met loslopende honden op het fietspad, hoe bedenk je het.
marian zei…
Mijn man denkt dat het een gekweekte ofwel voliere-eend moet zijn.
Jolande zei…
We maakten eens een fietstocht met oudste dochter in een stoeltje voorop de fiets, toen er een grote loslopende hond al grommend en blaffend op ons af kwam.
Ik ben als kind eens gebeten door een hond die ik goed kende en daarna ben ik altijd op mijn hoede voor honden.
Dus toen ik die hond zag ben ik als een gek gaan fietsen, maar de hond heeft Paul in zijn been gegrepen, deed hij normaal nooit zei de eigenaar die een poosje later aankwam....

Ger zei…
Mensen die asociaal gedrag vertonen hebben blijkbaar ook niet de vaardigheid om hun hond te socialiseren.
Dat zie je tegenwoordig jammergenoeg ook steeds vaker bij mensen met kinderen,ze worden van kleins af aan nooit gecorrigeerd en mogen alles.Gelukkig kon jij je staande houden,maar schrikken was het vast wel op dat moment.
Heb tot nog toe te vergeefs op eenden gezocht,je zou toch denken dat je er uit moet komen met zo’n duidelijke foto en getekende strepen op koppie.
Maar goed,jullie hadden verder een gezellige dag met vrienden en dat is ook wat waard.
Ik heb ‘t niet op loslopende honden, die beesten horen aan een lijn te lopen. Zo doe ik het ook met de hond van mijn zoon als ik met haar ga wandelen.
Volgens Obsidentify app is het zeer waarschijnlijk een parkeend maar ik vind hem ook op een zomertaling lijken (in mijn vogelboek)(alleen hebben die een grijze snavel) mmm wie weet een mix van soorten.
Wat vervelend dat die vrouw zo'n grote hond los gaat lopen. Sommige hondenbezitters.....
Vreselijk, honden die tegen je opspringen. Als honden zich niet sociaal gedragen, doe ze als eigenaar dan aan de riem.
Die eend kijkt me echt aan van: kom op, je kent me toch? Maar ik moet het antwoord helaas schuldig blijven.