Doorgaan naar hoofdcontent

Het eerste bruggetje

Het gaat goed met de nieuwe knie, ik ga flink vooruit. Ik loop al een volle week zonder stokken in huis en gisteren ben ik met één stok naar het eerste bruggetje in Bovenkerk gelopen. Het tweede bruggetje kon ik zo zien liggen en dat lonkte naar me maar ik ben de eerste overgestoken en aan de andere kant weer teruggelopen. Ik moest immers ook nog naar de supermarkt. Morgen en anders overmorgen komt dat tweede bruggetje aan de beurt. Hoeveel bruggen er liggen over de Bovenkerkse Wetering weet ik eigenlijk niet maar dat hoop ik jullie binnenkort te kunnen vertellen.

Verder heb ik een serie oefeningen op mijn laptop staan die ik driemaal daags doe. Daarna rust met ijs op de knie. En dan heb ik nog een handig stukje speelgoed in de kamer staan wat ik de hele dag door gebruik. Dat laat ik binnenkort weleens zien.

Zowel in Frankrijk als in Nederland hebben wij een hometrainer staan, Mart zit er iedere dag op. Ik nooit, heb een hekel aan apparaten, doe liever oefeningen. Maar juist als je een nieuwe knie hebt wordt een hometrainer sterk aangeraden dus een dag of twee geleden ben ik er maar eens opgeklommen, wel in het bijzijn van Mart die hem van te voren afgesteld had. Ik kon er niet veel mee, vond het eigenlijk maar niets. Gisteren, zonder Mart erbij nog eens geprobeerd, ik wist nu in ieder geval hoe ik op moest stappen. En verdraaid, het ging beter. Ik krijg de pedalen nog niet helemaal rond maar dat gaat echt wel een keer lukken. Ik laat ze nu zover draaien als ik aandurf.

Ik ben vandaag precies een maand geleden geopereerd. Het waren pittige weken met veel pijn maar dat wist ik van te voren. Die pijn is nu een stuk minder en ik kan steeds meer. Vanmorgen zelfs mijn teennagels kunnen knippen.

Reacties

Judy zei…
Wat geweldig, Marthy! Je bent een voorbeeld voor mij. Hoewel ik door mijn post covid spierpijn die hele operatie helemaal niet wil aangaan. En mijn knie gedraagt zich.
Bertiebo zei…
Supergoed, Marthy. En fijn dat het resultaat heeft, al dat 'werken'.
In de weer zei…
De aanhouder wint, écht superblij voor je !
Sjoerd zei…
Als het resultaat maar goed is. Dat is toch het belangrijkste. En het is fijn om te horen dat het steeds beter gaat.
Emie zei…
Je moet er veel voor doen om uiteindelijk resultaat te hebben.Je gaat duidelijk de goede kant op, fijn hoor!
Dat lijkt mij zo bemoedigend voor jezelf, dat je steeds iets meer kunt. Dat maakt het hele proces beter vol te houden.
Geweldig joh, fijn om nu zo voorpoot te gaan en steeds een bruggetje verder. Tip: op de hometrainer moest ik achteruit trappen. Op die manier kom je makkelijker en iets eerder rond. Ik vond het eerst ook niet fijn maar op gegeven moment was het juist heerlijk om op de hometrainer te fietsen.
Voorpoot....rare autocorrectie= vootuit
Wat een fijne en duidelijke mijlpalen heb je bij je herstel! Steeds een brug verder : )

Nooi een brug te ver.
KnutzEls zei…
Elke dag een bruggetje maakt een langeafstandspad in een jaar (variatie op een oud gezegde ;-)
Edward McDunn zei…
Fijn dat het de goede kant op gaat hoor, het komt natuurlijk mede door jezelf.
Marthy zei…
Conny, het lukte, achteruit fietsen op de hometrainer. Ik vond het doodeng, heb drie slagen gegeven, vanmiddag probeer ik het nog een keer. Bedankt!
Janny zei…
Al dat oefenen geeft toch maar mooi resultaat en de pijn wordt steeds minder.
Jolande zei…
Hartstikke fijn voor je Marthy dat het allemaal zo goed gaat.
Ik ben benieuwd naar de volgende bruggen :-)
willy zei…
goed bezig Marthy,

hoeveel bruggen er precies staan, komen we later wel te weten

fijne avond
Lies zei…
't Gaat goed vooruit, maar je werkt er hard aan!
Lie(f)s.
Margriet zei…
Fijn dat het steeds beter gaat. De eerste brug gehaald, de volgende komt vast snel. Liever geen brug te ver gaan☺