Doorgaan naar hoofdcontent

Au fil de Soi, een herberg in de Ardèche

Deze week wordt hier de Ardechoise gefietst, het grote vierdaagse wielerevenement in de Ardèche wat deelnemers uit de hele wereld trekt. Gemiddeld zijn dat ieder jaar 15.000 fietsers voor tochten van één of meerdere dagen. Al deze mensen moeten natuurlijk een slaapplaats hebben en tot de Corona boden wij acht jaar lang gastvrijheid aan acht fietsers voor twee dagen. 

Dit jaar zouden vrienden van ons deelnemen aan de fietstocht en hun eerste overnachting was hier vlakbij in 'Au fil de Soi' bij Jérôme en Anne die wij goed kennen. Helaas was vriendin Martine die hier al heel vaak bij ons op bezoek is geweest even vergeten dat op de eerste dag van de fietstocht haar jongste dochter uitslag van de examens kreeg dus zij besloot om dan maar twee dagen minder te rijden en was er hier nog niet bij. Maar wij gingen toch even op bezoek bij haar vriend om te horen hoe zijn eerste dag fietsen gegaan was.

Ik was weleens binnen geweest in dit grote huis, een voormalige zijderupsfabriek maar had toen geen foto's kunnen maken dus nam nu de kans waar dat wel te doen. Deze prachtige muurschildering viel het eerste op, gemaakt door een kunstschilder hier uit de vallei. Er staat wel meer werk van hem op mijn blog.

We hebben daar zitten praten met fietsers van verschillende nationaliteiten, Duitsers, Fransen en Nederlanders en hun ervaringen gehoord van de eerste 130 kilometers. Allemaal waren ze weg van de streek, vooral de natuur en de rustige kleine weggetjes werden geroemd.

 Elf mensen kregen Jérôme en Anne te eten, de tafel was al gedekt en heerlijke geuren trokken vanuit de keuken door het huis.

Het huis heeft nog veel mooie oude elementen zoals deze trap. Het is met smaak waar nodig verbouwd en prachtig ingericht.

De voordeur was ook een plaatje waard. 
Morgen gaat het verhaal over de fietsers nog even verder.

Reacties

Bertiebo zei…
Ik kan het bijna ruiken!
Sjoerd zei…
Inderdaad een mooie muurschildering. Lijkt me een heel gedoe voor die renners om voor al die dagen onderdak te krijgen,
Marthy zei…
Sjoerd, dat is geen probleem, dat wordt allemaal geregeld. De organisatie van de Ardechoise is geweldig, dat weten wij uit ervaring. En bestaande uit, op een paar na, allemaal vrijwilligers.
Judy zei…
Ik geniet van de foto's van het huis. Mooie trap! En de gedekte tafel ziet er heel uitnodigend uit!
miekequilt zei…
Wat heerlijk om daar na een lange dag fietsen te kunnen eten en slapen. Mooi pand met dat oker op de muren.
Emie zei…
Een binnenkijker op jouw blog, wat heerlijk en wat een prachtig huis!Wel een rustig idee dat jezelf nietmeer aan de bak hoeft.
De streek zal wel weer geel/paars gekleurd zijn, hè. Hoop maar dat het mooi fietsweer is geweest voor de sportievelingen.
Niet verkeerd om daar te kunnen overnachten na een flinke fietstocht!
Charlie zei…
Op de voordeur staat: “chat Calin “. Ik zocht het op en de betekenis zou zijn : “knuffelige kat”. Ik had dit nog nooit gezien op een deur, “chien mechant ” wel.
Edward McDunn zei…
Werkelijk een schitterende muurschildering hoor!
Om daar door de natuur te fietsen, zal een feestje zijn.
Janny zei…
Het likkt me allemaal prima georganiseerd en wat een geweldige plaats om te overnachten en eten!
KnutzEls zei…
Een huis om van te likkebaarden, die tafel ook en dat eten zal ook heerlijk zijn. Leuk hoor, zo'n binnenkijkerd.
In de weer zei…
Prachtig en renners verdienen een prima overnachtingsplek en dat hebben ze bij jullie ook altijd gehad.
Ik herinner me je blogberichten hierover nog wel.
Ger zei…
De entree is het visitekaartje van het huis en wie wil er nou niet aanschuiven aan zo’n gezellig gedekte tafel met rood geblokt kleed.
En wanneer dan de sportieve maar vermoeide fietsers binnen komen en die heerlijke geuren uit de keuken opsnuiven kan hun dag vast niet meer stuk.Hoorde afgelopen week nog een kok op tv zeggen:Wanneer je bezoek krijgt die mee eten,bak ‘n ui en knoflook en iedereen zal roepen,wat ruikt het hier lekker!En dat is in de Franse keuken niet moeilijk want bijna elk gerecht begint zó.
Lies zei…
Wat een huis! Zo mooi! En wat en gastvrijheid..., wahw...!
Lie(f)s.
Leuk om zo'n interieur even te kunnen bekijken. Een prachtig huis!
Scotty & Carola zei…
Leuk!
Elizabeth zei…
Ik ben blij dat je nu de kans had om foto's te maken!
Oh, wat een mooi huis... Ik ben ook altijd benieuwd hoe het er binnen uitziet in Franse huizen. Aan de buitenkant zie je vaak alleen maar kleine raampjes met vitrage ervoor en dan denk ik weleens ... zou het niet erg donker en somber binnen zijn?
Wat een geweldige entree ook...!